Marko Rubio izstājas no ASV republikāņu priekšvēlēšanu cīņas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV senators no Floridas štata Marko Rubio otrdien izstājās no republikāņu priekšvēlēšanu cīņas pēc tam, kad šajā štatā bija zaudējis republikāņu priekšvēlēšanu līderim miljardierim Donaldam Trampam.

Pēc Rubio izstāšanās Trampam republikāņu priekšvēlēšanās ir palikuši tikai divi sāncenši – galēji konservatīvais senators no Teksasas Teds Kruss un Ohaio štata gubernators Džons Keisiks.

«Lai gan Dieva plānos nav tas, ka es kļūtu par prezidentu 2016.gadā vai varbūt vispār kaut kad, un mana kampaņa šodien ir apturēta, fakts, ka es esmu nonācis tik tālu, liecina par to, cik patiesi īpaša ir Amerika,» Rubio paziņoja saviem atbalstītājiem Floridā, kuri skandēja viņa vārdu.

Rubio aiziešana no priekšvēlēšanām pēc vairākām sakāvēm tajās ir smags trieciens republikāņu elitei, kura bija cerējusi, ka Rubio ar savu dalību novērstu Trampa izvirzīšanu par republikāņu kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām šogad, kā arī nobremzētu Krusa izvirzīšanos priekšplānā.

«Šis ir pareizais ceļš uz priekšu, bet pēc šā vakara ir skaidrs: lai gan mēs esam pareizajā pusē, šogad mēs nebūsim uzvarošajā pusē,» sacīja 44 gadus vecais Rubio, kurš ir Amerikas kubietis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu