ASV turpina atcelt ierobežojumus Kubai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms prezidenta Baraka Obamas vizītes Savienotās Valstis otrdien vēl vairāk atvieglojušas ceļošanas un tirdzniecības ierobežojumus Kubai.

ASV Finanšu ministrija paziņoja, ka līdz ar atvieglojumiem amerikāņiem būs vieglāk apmeklēt Kubu izglītojošos nolūkos, ASV bankas varēs nodrošināt lielāku skaitu pakalpojumu šajā valstī un ASV uzņēmumi varēs brīvāk darboties.

Jaunie pasākumi ir salīdzinoši nelieli, bet turpina atvieglot ASV saziņu ar Kubu un kubiešiem, kamēr Obamas administrācija cenšas panākt Kubas embargo atcelšanu.

«Šodienas soļi papildina pēdējo 15 mēnešu darbību, mums turpinot nojaukt ekonomiskās barjeras, dodot lielāku varu kubiešu tautai, sekmējot tās finansiālo brīvību un veidojot jaunu kursu ASV-Kubas attiecībās,» paziņoja ASV finanšu ministrs.

No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem līdz nesenam laikam amerikāņiem lielākoties bija aizliegts doties tūrisma braucienos uz Kubu, veikt tirdzniecību vai investīcijas šajā valstī, kas atrodas nieka 145 kilometrus no Floridas krasta.

Obama plāno apmeklēt Kubu 21. un 22. martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu