Romas pāvests Benedikts XVI svin 80. dzimšanas dienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien savu 80.dzimšanas dienu svin Romas pāvests Benedikts XVI, par godu šai dienai rīkojot Vatikānā svinīgas pusdienas, kurās piedalās aptuveni 50 kardinālu. Savukārt pēcpusdienā paredzēts koncerts lūgtajiem viesiem.

Intervijā Vatikāna radio Benedikta sekretārs tēvs Georgs Genšveins pavēstīja, ka pāvests dzimšanas dienā saņēmis dažādas dāvanas, arī kompaktdiskus ar mūzikas ierakstiem, grāmatas, ziedus un lielu rotaļu lāci.

Katoļi varēja sveikt pāvestu svētdien Svētā Pētera laukumā dievkalpojuma laikā, kuru apmeklēja aptuveni 50 000 cilvēku.

Neraksturīgi personīgā sprediķī pāvests atsauca atmiņā lielu daļu savas dzīves un izteica pateicību savai ģimenei un draugiem.

"Es pateicos Dievam, ka pieredzēju ģimenes nozīmīgumu (..). Es pateicos Dievam, ka esmu dziļi izjutis, ko nozīmē mātes mīlestība (..). Es pateicos Dievam par saviem brāļiem un māsām, kas visu dzīvi bijuši man līdzās un atbalstījuši," savā uzrunā itāliešu valodā sacīja Vācijā dzimušais pāvests Jozefs Racingers.

Viņa dzimšanas dienu svinēja arī Bavārijas mazpilsētā Marktlā pie Inas, kur 1927.gada 16.aprīlī dzimis pāvests.

Pēc pusdienām pirmdien pāvests iecerējis apmeklēt Štutgartes radio simfoniskā orķestra koncertu, kurā tiks atskaņoti Volfganga Amadeja Mocarta un Antonīna Dvoržāka darbi.

Paredzams, ka Benediktu XVI, kurš pats ir kaislīgs pianists, Vatikāna Nervi hallē sveiks Itālijas dīva Sofija Lorēna un citas prominentas personas, vēsta laikraksts "Corriere della Sera".

Vatikāna valsts iestāžu darbiniekiem par godu pāvesta jubilejai piešķirta papildu brīvdiena un prēmija 500 eiro (350 latu) apjomā.

Pirmdien arī tiks izdota Racingera pirmā pāvesta amatā sarakstītā grāmata "Jēzus no Nācaretes: no baptisma uz pārveidošanu".

2005.gada 19.aprīlī - trīs dienas pēc savas 78. dzimšanas dienas - Racingers tika ievēlēts par Romas katoļu baznīcas garīgo līderi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu