Eksotiskās narkotikas Lielbritānijā (48)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tām ir eksotiski nosaukumi - "fank-tabletes", "Amsterdamas zelts", "kratoma lapa" -, un tās sola efektu, kas savārstās no vieglas eiforijas līdz pat ekstazī enerģijai un halucinācijām. Taču to pārdošana un lietošana nav nelikumīga.

Lielbritānijā ir pieejami vairāki desmiti veidu jaunā un vecā "legālā kaifa", kuru iegūst no dažādām zālītēm un Dienvidamerikas un Āzijas kaktusiem, kā arī sintētiskie stimulatori no Jaunzēlandes. To visu iespējams iegādāties, bieži vien diezgan lēti, internetā un parastos veikalos, kuru skaits arvien pieaug.

Ironiski, bet tirdzniecības bumu ir izraisījis valdības pagājušā gada lēmums aizliegt "maģiskās sēnes" (magic mushrooms), kuras satur halucinogēnu psilocīnu. Pēc šā aizlieguma tirgū parādījās caurums, tādēļ pircēji un pārdevēji sāka meklēt veidu, kā to aizpildīt.

Kaut arī daudzas "legālās narkotikas", kas veidotas uz organisko vielu bāzes, tikušas lietotas tūkstošiem gadu, tomēr šobrīd populārākais produkts Funk Pills pastāv tikai dažus gadus. Pārdošanas apjomi pēdējo sešu mēnešu laikā ir strauji auguši.

Funk Pills maksā 5-7 sterliņu mārciņas un tiek ievestas no Jaunzēlandes. Tur tās ražo uzņēmumi, kas no valsts saņēmuši ražošanas licenci, kad tika nolemts, ka šīs tabletes ir mazāk bīstams nelegālo narkotiku aizstājējs. Tās satur stimulatoru benzilpiperazīnu, kas ir aizliegts ASV, Dānijā un Austrālijā, un citas vielas no piperazīnu saimes, kuras izmanto arī viagras ražošanā, raksta The Independent.

Saskaņā ar neatkarīgā novērotāja DrugScope teikto – kaut arī daži lietotāji ir sajūsmā par tablešu stimulējošām īpašībām, tomēr citi to vērtē daudz skeptiskāk. Funk Pills ir pievienots brīdinājums par dozēšanu, transporta līdzekļu vadīšanu, darbu ar mehānismiem, kā arī blakusefektiem – bezmiegu, satraukumu, dehidrēšanos.

Vēl viens pieprasīts līdzeklis ir pejotkaktuss par 12 mārciņām, kuru tirgo Kriss Bovijs, kuram Devonā pieder kompānija Potseeds.co.uk. Pejotkaktuss satur halucinogēnu meskalīnu, kurš izraisītā efekta ziņā līdzinās LSD. Amerikas indiāņu ciltis šamaņu rituālos alternatīvo pasauļu vīzijas radīšanai to ir lietojušas gadsimtiem ilgi.

Tomēr DrugScope brīdina Londonas jauniešus, ka jebkura narkotiskā viela ar psiholoģisku efektu, regulāri lietojot, var izraisīt pieradumu.

Fank Pills

Izgatavo no vielām, kuras iegūst no pipara. Rada enerģijas pieplūdumu, taču jāuzmanās no pārdozēšanas. Maksā 5-7 mārciņas par 2-3 tabletēm.

Amanita muscaria

Sarkanā mušmire pazīstama ar savu psihotropo efektu. Nav aizliegta, jo nesatur psilocīnu. Jālieto mazās devās. 14 mārciņas par 12 gramiem.

Kratom leaf

Malaizijā un Taizemē augošā koka Mitragyna speciosa lapas. Rada sapņainu sajūtu. Var izraisīt pieradumu. 5 grami maksā 9 mārciņas.

Saliva Divinorum

Augs, kas rada intensīvu eiforiju, kura ilgst mazāk par stundu. Neiesaka kā ballīšu narkotiku. 10-17 mārciņas par iepakojumu.

Ayahuasca sacrament

"Šamaniska" zāļu dzira. Var izraisīt vemšanu, pirms iestājies narkotiskais efekts. Nedrīkst lietot kopā ar antidepresantiem. 30 gramu maksā 5 mārciņas.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu