CVK: Satversme neparedz Saeimas vēlēšanu rezultātu atcelšanu (68)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Satversme pēc būtības neparedz Saeimas vēlēšanu rezultātu atcelšanu, Augstākās tiesas Senātam trešdien notikušajā tiesas sēdē saistībā ar partijas «Saskaņa» pieteikumu, kurā pārsūdzēti 12.Saeimas vēlēšanu rezultāti, paskaidroja Centrālā vēlēšanu komisijas pārstāve Kristīne Kurzemniece.

Viņa norādīja, ka Satversmē nav noteikts, ka Saeimas vēlēšanas varētu būt atceļamas, kā arī nav izstrādāta konkrēta kārtība, kādā tās būtu atceļamas.

Satversmes 11.pants paredz to, ka Saeimas vēlēšanām jānotiek oktobra mēneša pirmajā sestdienā. Savukārt tas, ka jaunievēlētā Saeima sanāk uz pirmo sēdi novembra mēneša pirmajā otrdienā, kad arī izbeidzas iepriekšējās Saeimas pilnvaras - noteikts Satversmes 12.pantā, piebilda Kurzemniece.

«Saskaņa» apstrīdējusi vēlēšanu rezultātus Latgales reģionā. Partijas pārstāvji esot savākuši pierādījumu bāzi par iespējamo balsu pirkšanu par labu «Vienotībai» vismaz 20 iecirkņos un par aptuveni 2000 balsīm. Līdz ar to par strīdīgiem varētu kļūt viens vai divi deputāta mandāti, iepriekš lēsa «Saskaņas» pārstāvis Elksniņš.

Drošības policija saistībā ar iespējamu balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās sākusi septiņus kriminālprocesus. Zaķis līdz izmeklēšanas beigām ir apturējis darbību partijā un atkāpies no «Vienotības» frakcijas vadītāja amata 11.Saeimā.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu