Kriminālvajāšana pret Loginovu un Pečaku turpinās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Prokuratūra turpina kriminālvajāšanu pret Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku, tādēļ plašāki komentāri par lietu netiks sniegti, norādīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

«Šobrīd turpinās kriminālvajāšana, tāpēc Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra atturas no komentāriem par turpmāko procesa virzību un provizoriskajiem datumiem,» teica Sutugina.

Savukārt, komentējot to, ka Rīgas brīvosta piesaistījusi juristu, lai izvērtētu ostas atzīšanu par cietušo kriminālprocesā, kas ierosināts pret Loginovu un Pečaku, Sutugina skaidroja, ka atbilstoši Kriminālprocesa likumam procesa virzītājs savlaicīgi informē cietušo par tiesībām tikt atzītam par cietušo. «Tas nozīmē, ka persona var arī pati pieteikties par cietušo, bet var arī vispār nevēlieties būt cietušais kriminālprocesā. Šādos gadījumos personai ir liecinieka statuss,» viņa stāstīja.

Tāpat, pēc viņas teiktā, nekādi termiņi Kriminālprocesa likumā nav noteikti, un procesa turpmāku virzību tas neietekmē. «Pieteikumu par cietušā kaitējuma kompensāciju var iesniegt līdz iztiesāšanas uzsākšanai,» piebilda Sutugina.

Jau ziņots, ka Rīgas brīvosta piesaistījusi augsta līmeņa juristu, lai izvērtētu ostas atzīšanu par cietušo kriminālprocesā, kas ierosināts pret Loginovu un Pečaku. Brīvosta jurista atzinumu gaida aprīļa sākumā, un tālāk par šo jautājumu paredzēts spriest ostas valdes sēdē.

Tāpat ziņots, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki pērnā gada oktobrī uz prokuratūru nosūtījuši lietu, kurā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā aizdomās turētas divas Rīgas brīvostas amatpersonas. Prokuratūra pret brīvostas pārvaldes amatpersonām sāka kriminālvajāšanu.

Iespējams, ostas amatpersonas tiek turētas aizdomās par to, ka darbiniekiem tikušas maksātas prēmijas periodā, kad Ministru kabinets bija noteicis liegumu prēmiju izmaksām valsts iestādēs, kā arī saistībā ziedojumiem.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu