Kaspars Dimiters aicina valsti glābt viņu no parādiem (929)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brīvmākslinieks Kaspars Dimiters savā blokā portālā "www.blogs.krustaskola.lv' vēstulē finanšu ministram Einaram Repšem lūdz palīdzību no valsts. Viņa ģimene kredītu vairs maksāt nespējot, tāpēc viņš lūdz palīdzību, lai "Latvijas pilsoņa nekustamais īpašums nekļūst par eksporta preci tālākā Latvijas izpārdošanā ārzemju finanšu struktūrām".

"Lūdzu Latvijas valsti pārņemt mana kredīta jau tiesā nonākušo lietu, lai mēs kā ģimene nekļūstam par bezpajumtniekiem un mans kā latvieša un Latvijas pilsoņa nekustamais īpašums nekļūst par eksporta preci tālākā Latvijas izpārdošanā ārzemju finanšu struktūrām," blogā raksta Kaspars Dimiters.

Dimiters norāda, ka 1995. gadā iegādājies Cēsu rajona Skujenes pagasta “Uplejās” senas skolotāju dzimtas īpašuma daļu. Viņš skaidro, ka "Upesciema" mājas nodomājis veidot rehabilitācijas vietu jauniešiem, līdzīgi kā tas jau darīts Krimuldā "Krusta skolas" komūnā.

"Sākumā kredītu bankai ar grūtībām maksāju. Pirms pusotra gada nāvīgi saslima mana māta aktrise Vija Artmane. Mēģinājums turpināt kredīta maksāšanu kļuva neiespējams," raksta Dimiters. Īpašumu viņš arī centies pārdot, taču cenas jau bija strauji kritušās.

"Līdzīgi desmitiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju, krīzes dēļ kļuvu par bankas ķīlnieku," viņš norāda. Dimiters uzskata, ka valstij un bankai bijis pienākumus laikus kredītņēmējus informēt par gaidāmo "ekonomisko katastrofu", tapēc tagad tām jāuzņemas atbildība. "Kad bankas kārdināja sabiedrību ar “pērc šodien – maksā rīt”, Latvijas valdība svinīgi klusēja," viņš piebilst.

Komentāri (929)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu