Bietes tavā uzturā (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Bietēs esošās vielas pazemina asinsspiedienu, stiprina imunitāti un samazina holesterīna līmeni asinīs, kā arī palīdz no organisma izvadīt lieko ūdeni - tas ir nepieciešams veselīgai sirds darbībai.

Bietēs esošais betaīns aktivizē aknu šūnu darbību. Tumšas krāsas bietes nostiprina asins kapilāru sieniņas. Īpaši ieteicams regulāri uzturā lietot bietes cilvēkiem ar sirds un asinsvadu slimībām.

100 gramos biešu ir 43 Kkal, 2 grami olbaltumvielu un 10 gramu ogļhidrātu. Bietēs ir ievērojams daudzums P un U vitamīna, kā arī vitamīni B1 un B2 un karotīns. To sastāvā ir minerālvielas fosfors, kalcijs, sērs, nātrijs. Bietes ir ievērojams dzelzs avots.

Svaigi spiesta biešu sula atjauno hemoglobīna līmeni asinīs. Šo sulu organisma atjaunošanai ieteicams dzert pēc smagu slimību pārciešanas vai lielas organisma pārpūles - piemēram, dzemdībām. Skaistumkopšanā biešu sulu iesaka lietot cīņā ar ādas novecošanos.

100 gramos svaigi spiestas biešu sulas ir 42 Kkal, 1 grams olbaltumvielu un 10 gramu ogļhidrātu.

Atceries, ka svaigi spiestu biešu sulu ieteicams dzert tikai aptuveni 2 stundas pēc sulas izspiešanas atšķirībā no citām augļu un dārzeņu sulām, kas jādzer uzreiz pēc izspiešanas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu