Trīs slepkavībās apsūdzētajam piespriež mūža ieslodzījumu (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa šodien piesprieda mūža ieslodzījumu ar policijas kontroli uz trim gadiem un mantas konfiskāciju Vitālijam Avramenko, kurš apsūdzēts par 2006.gada aprīlī Dārziņos izdarīto trīskāršo slepkavību.

Šādu soda mēru V.Avramenko prasīja piemērot prokurors.

Kā ziņots, saistībā ar to pašu trīskāršo slepkavību prokuratūra cēlusi apsūdzību arī V.Avramenko brālim Pāvelam Avramenko, taču, tā kā lietas izskatīšanu saistībā ar P.Avramenko apsūdzību iepriekš vairākkārt nācies atlikt, tā ir izdalīta atsevišķā tiesvedībā, lai sekmētu lietas laicīgu izskatīšanu.

Savukārt tiesājamā advokāte Valentīna Oļhova uzmanību vērsa uz faktu, ka lietas materiālos figurē pretrunīgi ekspertīžu slēdzieni, no kuriem vienā minēts, ka viņas klients būtu jāatzīst par psihiski nepieskaitāmu, bet otrā - par pieskaitāmu.

Pats apsūdzētais V.Avramenko savu vainu viņam inkriminētajā apsūdzībā nenoliedz, turklāt Oļhova uzsvēra, ka viņas klients "vaļsirdīgi atzinies" jau uzreiz pēc aizturēšanas.

Jau ziņojām, ka par minētā nozieguma pastrādāšanu apsūdzēti brāļi Avramenko: agrāk sodītais 1981.gadā dzimušais Vitālijs un 1987.gadā dzimušais Pāvels.

V.Avramenko apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma (KL) 118.panta 1., 2. un 3. punkta - ja noslepkavotas divas vai vairākas personas un ja slepkavību izdarījusi persona, kas jau agrāk izdarījusi slepkavību. Tāpat viņš apsūdzēts arī pēc KL 185.panta 1.daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu.

Savukārt P.Avramenko, kura epizodes izdalītas atsevišķā tiesvedībā, uzrādīta apsūdzība pēc KL 176.panta 4.daļas - ja laupīšana izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas. P.Avramenko var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 17 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

2006.gada 22.aprīlī kādas kafejnīcas telpās Maskavas ielā 450 tika nogalināts 55 gadus vecs vīrietis. Pēc trim dienām, 25.aprīlī, Taisnajā ielā savas mājas pagalmā tika nogalināta 65 gadus vecā "Izdevniecības nama Fenster" līdzīpašniece Valentīna Kozlova, bet Taisnās un Ābeļu ielas krustojumā smagi ievainots 37 gadus vecs vīrietis, kurš no gūtajām galvas traumām vēlāk slimnīcā nomira.

Speciāli izveidota grupa aizdomās par slepkavību izdarīšanu aizturēja minētos jauniešus, un, veicot kratīšanu viņu dzīvesvietās, policija atrada lietiskos pierādījumus, kas liecināja par piedalīšanos noziegumos.

Policijā 2006.gadā informēja, ka divas pirmās slepkavības - Maskavas un Taisnajā ielā - notikušas mantkārīgā nolūkā, bet Taisnās un Ābeļu ielas krustojumā uzbrucēji vīrieti piekāvuši, huligānisku motīvu vadīti.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu