«Saskaņas» līderis: GKR Saeimas vēlēšanās uzrunāja nepareizo elektorātu (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas «Saskaņa» sadarbības partneri - Andra Amerika partija «Gods kalpot Rīgai» (GKR) - neieguva plašu pārstāvību Saeimā, jo vēlēšanās uzrunāja nepareizo elektorātu un kļūdaini mēģināja uzrunāt tikai «Saskaņas» vēlētājus, šādu viedokli «Neatkarīgajā» paudis viens no «Saskaņas» līderiem Jānis Urbanovičs.

«Kad vienojāmies ar GKR par kopīgu startu Saeimas vēlēšanās, man personīgi un Nilam Ušakovam arī bija lielas cerības, ka pozicionēšanās uz latvisko vēlētāju ir pareiza, ka GKR realizēs savu ietekmi un plus vēl dabūsim sev klāt jaunus vēlētājus. Diemžēl jāatzīst, ka «Saskaņas» klātbūtne latviskajos medijos bija daudz lielāka nekā GKR, savukārt GKR kandidātus pārsvarā redzējām krievu medijos - radio, internetā un drukātajos medijos.

Man šķiet, ka tas bija aplami. GKR vajadzēja būt aktīvākiem latviskajos medijos, tad plusiņu būtu vairāk,»

stāstījis politiķis.

«Es kā partijas līderis, kas atbild par partijas iekšām, nodrošināju, ka svītrošanas gan nebija. Bet nodrošināt, lai vēlētājs nepieliek krustiņus zināmajiem, bet pieliek tos jaunpienācējiem - to nevar. Mēs jau nevaram rīkoties kā «Vienotība» Latgalē,» piebildis Urbanovičs.

Pēc Urbanoviča vārdiem, ja «GKR bija dūšīgi kandidāti, viņiem to dūšu vajadzēja vest uz tām vietām, kur viņi ir jau pazīstami». «Tas bija nepareizs aprēķins -

sanāca, ka viņi mēģināja uzrunāt tikai veco «Saskaņas» elektorātu.»

«Mēs daļu savu latviešu šajās vēlēšanās esam zaudējuši,» atzinis Urbanovičs, «iepriekš to latviešu procents, kas par mums balsoja, bija daudz lielāks. Mūsu neagresīvo un diezgan neitrālo, bet Ukrainu atbalstošo pozīciju pret Ukrainas notikumiem sodīja tie, kam viss ir skaidrs. Ir tāda ļaužu daļa, kam viss ir skaidrs, gan starp Latvijas krieviem, gan latviešiem. Mēs neapmierinājām gan tos, kas uzskata, ka Krimai jābūt Krievijā, gan tos, kas uzskata, ka vajag aktīvāk lamāt Putinu. Tāpēc mums ir kritums. Krievvalodīgajā elektorātā daļa šo balsu aizgāja pie Latvijas Krievu savienības, savukārt mūsu agrākais latviskais atbalstītājs vai nu negāja uz vēlēšanām, vai izvēlējās citu listi. Tas bija sagaidāms jau pirms vēlēšanām, un tas, ko prognozējām, tas arī ir. Ukrainas notikumu dēļ mums ir kritums. Pret to nebija nekādu līdzekļu. Iespējams, ir arī kādi citi aspekti.»

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu