Fotostāsts: cilvēks pret dabu jeb suņu pajūgu sacensības tūkstoš jūdžu garumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cilvēka un viņa labākā drauga attiecības, kā arī skarba daba, - tā dažos vārdos varētu raksturot Aiditarodas suņu pajūgu sacensības, kas ik gadu notiek Aļaskā.

Atšķirībā no līdzīgiem pasākumiem šis prasa pamatīgu rūdījumu gan cilvēkiem, gan suņiem. Kā nekā distance stiepjas vairāk nekā 1600 kilometru garumā. Lai to pievārētu, suņu pajūgiem parasti vajadzīgas vismaz 9-15 dienas.

Sacensību rekords tika uzstādīts 2014. gadā, kad kāds Dallass Sīvijs distanci pabeidza astoņu dienu, 13 stundu un četru minūšu laikā.

Un lielais attālums nav vienīgais šķērslis, grūts pārbaudījums var izrādīties arī Aļaskas skarbā daba, kur gaisa temperatūra dažkārt var noslīdēt līdz pat -73 grādiem pēc Celsija.

Parasti suņu pajūgiem tiek izmantoti haskiju šķirnes suņi, taču ne tikai. Un, lai gan suņiem sacensības gars un skriešana ir asinīs, to apmācība un disciplinēšana prasa treniņus un laiku. Ja kāds vēl atminas savulaik uzņemto filmu «Iron Will» jeb «Dzelzs Vils», tad sapratīs, ka haskiju uzticība saimniekam dažkārt ir jānopelna.

Kā norit suņu pajūgu sacensības Aļaskā, var aplūkot pievienotajā galerijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu