DP pārbauda arī aizdomas par balsu pirkšanu par labu NSL un ZZS politiķiem (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Drošības policija (DP) pārbauda arī aizdomas par balsu pirkšanu par labu «No sirds Latvijai» (NSL) un Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošās Zaļās partijas politiķiem, raksta «Neatkarīgā».

DP par balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās jau sākusi septiņus kriminālprocesus. Kā vēsta laikraksts,

šogad kriminālprocesi par balsu pirkšanu ir ierosināti visos vēlēšanu apgabalos, turklāt aizdomās tiek turēti visu Saeimā iekļuvušo partiju atbalstītāji.

Vislielākās nelikumības ir notikušas Latgales vēlēšanu apgabalā, kur ar dažādiem uzpirkšanas paņēmieniem uzdarbojušies «Vienotības» deputāta kandidāta Dzintara Zaķa atbalstītāji. Tāpat publiski izskanējusi informācija par balsu pirkšanu par labu «Saskaņas» deputāta kandidātam Ivaram Zariņam Vidzemes vēlēšanu apgabalā.

Rīgas vēlēšanu apgabalā ir aizdomas, ka vēlētāju balsis pirktas par labu kādai NSL deputāta kandidātei. Lai gan šī deputāta kandidāte netika ievēlēta, lieta piesaistījusi nopietnu uzmanību, jo minētā persona strādā tiesībsargājošās institūcijās.

Savukārt Līvānos DP esot aizturējusi kādu busiņu, kurā atradusies pat visa balsu pirkšanas «grāmatvedība». Balsis pirktas par labu kādam no Zaļās partijas līderiem,

kurš pats tobrīd pat nav bijis Latvijā. ZZS saraksta pirmais numurs Latgalē bija aizsardzības ministrs un viens no Zaļās partijas līderiem Raimonds Vējonis. Aizsardzības ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Aija Jakubovska aģentūrai LETA sacīja, ka politiķa rīcībā neesot nekādas informācijas, ka DP veiktu kādu pārbaudi par iespējamu balsu pirkšanu viņa un ZZS labā. Uz DP Vējonis neesot aicināts.

Par vēlētāju balsu pirkšanu līdz šim pavisam ir apsūdzētas 20 personas, no kurām 19 ir notiesātas un tikai viens turpina aizstāvēties. No iepriekš uzsāktajiem kriminālprocesiem nozieguma sastāva trūkuma dēļ izbeigti tikai trīs, bet divos kriminālprocesos - par balsu pirkšanu 2013.gada pašvaldību vēlēšanās - turpinās izmeklēšana.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu