Kas ir VW BlueMotion (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Volkswagen modeļu klāstā ekonomiskākie un videi draudzīgākie ir tie modeļi, kuru nosaukumā lietots apzīmējums BlueMotion.

Volkswagen klāstā automobiļu, kas jau no paša sākuma būvēti kā BlueMotion automobiļi, ir tikai trīs - Polo BlueMotion, Golf BlueMotion un Passat Variant BlueMotion. Tie visi ir auto ar īpaši labāku aerodinamiku, riepām ar pazeminātu rites pretestību, pārnesumkārbām ar pagarinātiem augstākajiem pārnesumiem, samazinātu svaru un citiem optimizācijas pasākumiem, kas, pēc Auto Group Baltic pēcpārdošanas vadītāja Artura Cjunska teiktā, Passat klases automašīnā patēriņu spēj samazināt pat par 12-14 procentiem. Taču par to ir jāmaksā - BlueMotion modeļi maksā vairāk.

BlueMotion tehnoloģija pieejama arī citiem Volkswagen markas automobiļiem, un šajā gadījumā runa nav par aerodinamiku un svara samazinājumu, kā arī speciālām  riepām, bet gan par ripošanas un bremzēšanas enerģijas lietderīgu izmantošanu. Tā izpaužas kā ģeneratora papildu noslogošana ripošanas vai bremzēšanas situācijā, kas tādējādi pastiprināti lādē akumulatoru, un ģeneratora atslogošanu vienmērīgas braukšanas laikā, kas nozīmē mazāku slodzi dzinējam un attiecīgi zemāku patēriņu. Tāpat starp BlueMotion tehnoloģijām var minēt arī dzinēja automātiskās izslēgšanas/ieslēgšanas sistēmu, kāda ir arī jaunajam Touareg (skat. resursus), kā arī inteliģento termālo menedžmenta sistēmu.

Lai uzzinātu, kas tā tāda, un arī iegūtu vairāk informācijas par BlueMotion, skaties VIDEO.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu