«Saskaņa» apstrīdēs vēlēšanas Latgalē; liecināt gatavi 25 cilvēki (141)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Saskaņa» pārstāvji piektdien iesniegs sūdzību Augstākajā tiesā (AT), apstrīdot vēlēšanu rezultātus Latgales reģionā, konferencē sacīja «Saskaņas» valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Partijas pārstāvju sarunās ar potenciālajiem lieciniekiem par balsu pirkšanu atklājies, ka viņi ir tikuši iebiedēti un mudināti nerunāt par balsu pirkšanu, tomēr 25 cilvēki būšot gatavi braukt uz AT un sniegt liecības.

«Saskaņas» pārstāvis Andrejs Elksniņš uzskata, ka ir savākta pietiekoša pierādījumu bāze, lai vērstos tiesībsargājošās institūcijās. «Mums ir 25 cilvēki, kas gatavi braukt uz AT un liecināt par balsu pirkšanu Latgalē,» viņš uzsvēra. Partijas speciālisti savākuši pierādījumu bāzi par iespējamo balsu pirkšanu par labu «Vienotībai» vismaz 20 iecirkņos un par aptuveni 2000 balsīm. Līdz ar to par strīdīgiem varētu kļūt viens vai divi deputāta mandāti, lēsa Elksniņš.

Ušakovs norādīja, ka partijas pārstāvju sarunās ar potenciālajiem lieciniekiem par balsu pirkšanu atklājies, ka viņi ir tikuši iebiedēti un mudināti nerunāt par balsu pirkšanu. «Cilvēkiem ir draudēts, cilvēki nejūtas droši, lai sniegtu liecības par balsu pirkšanu,» sacīja «Saskaņas» valdes priekšsēdētājs.

«Diemžēl pēc šīm vēlēšanām mums ir pamats teikt, ka vēlēšanas ir vēsturiskas, jo pieredzēta kopš neatkarības atgūšanas nekaunīgākā balsu pirkšana. Nekad tas nav noticis tik lielā mērogā,» piektdien atkārtoti norādīja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka Drošības policija (DP) saistībā ar iespējamu balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās sākusi septiņus kriminālprocesus, viena persona tika aizturēta, taču ir atbrīvota un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis un noteikts procesuālais statuss – aizdomās turētais. Kopumā saistībā ar iespējamu balsu pirkšanu DP aizturējusi divas personas.

Komentāri (141)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu