VW pārvar pēdējo šķērsli gatavojoties MAN pārņemšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" ceturtdien paziņoja, ka saņēmis apstiprinājumu no Ķīnas varasiestādēm palielināt sev piederošo akciju daļu kravas automašīnu ražotājā MAN, tādējādi pārvarot pārņemšanas procesa pēdējo šķērsli.

"Ķīnas konkurences varasiestādes apstiprinājušas "Volkswagen" piederošās MAN akciju daļas palielināšanu," norādīja autoražotājs.

Pēc šī apstiprinājuma "Volkswagen" ieguvis visas nepieciešamās regulatoru atļaujas šim darījumam un kompānija spējusi "spert vēl vienu izšķirošu soli tuvāk apvienotai komerciālo transportlīdzekļu grupai, kas sastāvēs no MAN, "Scania" un "Volkswagen"," teikts kompānijas paziņojumā.

Tagad paredzēts, ka pārņemšanas darījums tiks pabeigts 9.novembrī, kad "Volkswagen" iegūs 53,71% MAN akciju un 55,9% balsošanas tiesību.

"Volkswagen" un MAN apvienošanos jau apstiprinājuši regulatori Vācijā, Japānā, ASV un vēl septiņās citās valstīs.

"Volkswagen" vēlas apvienot MAN un "Scania" kopā ar paša koncerna kravas automašīnu ražošanas aktivitātēm, lai izveidotu konkurentu Eiropas kompānijām "Daimler Trucks" un "Volvo Trucks".

Koncernam patlaban pieder 70,94% "Scania" balsošanas tiesību, bet MAN pieder 17,4% Zviedrijas kompānijas balsošanas tiesību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu