Bude: šogad dizaineru kolekcijas nevarēja salīdzināt!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 27. līdz 30. oktobrim Rīgā risinājās 15. Rīgas Modes nedēļa - starptautisks "pret-a-porter" modes festivāls, kura laikā notika gan latviešu, gan ārvalstu dizaineru modes skates. Atskatoties uz šo modes pasaulē tik būtisko notikumu, kas iekļauts arī starptautiskajos modes pasākumu kalendāros, lūdzām dizainerim Gintam Budem izteikt viedokli par redzētajām skatēm, saliekot arī akcentus uz, viņaprāt, interesantākajām un spilgtākajām lietām.

Rezumējot redzēto, dizainers atzina: "Šogad kolekcijas atšķirībā no iepriekšējiem gadiem salīdzināt nevarēja. Katram modes māksliniekam šogad bija savs piegājiens un savs skatījums."

Foto: TVNET

"Urbāna jaunieša mūsdienu stils ar plašu džinsu auduma lietojumu, dinamiski traucoties pilsētā!"

Foto: TVNET

Mārtiņš Pūpols ("Martideas"

Ļoti grezni vakartērpi, kas mūs aizved tērpu klasikā ar izbijušu kinodīvu pieskaņu. Diez vai mūsdienu sievietes izvēlētos šādus tērpus; atsevišķus elementus gan."

Foto: TVNET

"Sock Box"

Interesanta, pavedinoša maniere ikdienišķas lietas ieraudzīt mākslinieciskā gaismā, balansējot starp estētisku erotiku un lielu mākslu."

Foto: TVNET

Līga Banga

"Inteliģenti pelēkais, diskrētais šarms, jo tieši uz citu spilgto krāsu un spilgto aksesuāru fona pelēkais parāda savu skaistumu."

Foto: TVNET

Xenia Joost

"Rīgas Modes nedēļas vispraktiskākā kolekcija nākamā gada vasarai; labs ikvienas sievietes garderobes papildinājums."

Foto: TVNET

Fyodor Golan

"Kleitas - mākslas šedevri jeb mūsdienu kustīgās gleznas."

Foto: TVNET

"NARCISS"

"Dzīvesprieks un optimisms vasaras lielpilsētā; praktiski izmantojama kolekcija."

Foto: Felīcija Vērzemniece/TVNET

"It kā vienkāršas lietas par lielu mākslu padara krāsainās apdrukas. Aļonai Bauskai lieliski izdevies parādīt zīmējumu, apdruku jeb grafikas baudu. Šī kolekcija viņas karjerā ir vislabākā!"

Natālija Jansone

Foto: TVNET
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

D.Efect

"Šajā kolekcijā var ieraudzīt lina un kokvilnas īpašo šarmu un noteikti arī kaut kādu asociāciju ar jauneklīgu optimismu."

"KatyaKatya Shehurina"

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu