Ķīnā tapuši pirmie MG automobiļi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Nanjing Yuejin Motor Company", atzīmējot 60 gadu jubileju, izlaidusi pirmos MG7 sedanus un MG TF rodsterus.

MG (saīsinājums no "Morris Garages", bet tagad nozīmē Ming Jue jeb modern gentleman) kādreiz bija viena no britu autosporta ikonām, taču 2005. gadā līdz ar "MG Rover" bankrotu nonāca pārdošanā.

Pēc sīvas cīņas starp galvenajiem pretendentiem uz kompānijas iegādi daļa "MG Rover" īpašumu nonāca "Shanghai Automotive Industry Corporation" (SAIC) īpašumā, kas pagājušajā gadā prezentēja savu pirmo pašdarināto modeli "Roewe 750", savukārt "Nanjing" pārņēma sportisko MG automobiļu ražošanas līnijas un par 450 miljoniem ASV dolāru uzbūvēja rūpnīcu Ķīnā, savas mājvietas tuvumā.

Jaunās rūpnīcas ražošanas jauda ir 200 000 vienību, no kurām 60% esot plānots eksportēt. Pirmie saražotie modeļi ir MG7 sedans, nedaudz pieslīpēts uz Rover 75 bāzes būvētais MG ZT un MG TF rodsters. Saskaņā ar Ķīnas laikraksta "China Daily" informāciju automobiļu cenas būšot robežās no 23 līdz 52 tūkstošiem ASV dolāru.

Kā "China Daily" norādījis "Nanjing" vadītājs Ju Džinvei, MG TF automobiļu izlaidi plānots atsākt arī Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu