Viens no Ādažu poligonā cietušajiem zemessargiem bija dzēris

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NBS

Ar ekspertu atzinumu ir apstiprināta alkohola klātbūtne viena no sprādzienā Ādažu poligonā cietušā zemessarga organismā, savukārt citu cietušo organismā tas nav konstatēts.

Apskatē pēc negadījuma pārējiem mācību dalībniekiem netika konstatētas alkohola lietošanas pazīmes, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā. Reglaments paredz, ka mācībās karavīram vai zemessargam ir kategoriski aizliegts atrasties alkohola reibumā.

Ministrijā gan atteicās izpaust, cik lielā reibumā zemessargs atradies un vai tas ir zemessargs, kurš ir aizdomās turētais Militārās policijas sāktajā kriminālprocesā.

Jau ziņots, ka Nacionālo bruņoto spēku komandieris uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināja no amata Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona komandieri un pretgaisa aizsardzības baterijas komandieri.

Atstādinātie virsnieki ir iesaistīti citu dienesta pienākumu izpildē, bet viņu vietā iecelti amata pagaidu izpildītāji.

Abi virsnieki atstādināti no amata, jo notiekošajā dienesta izmeklēšanā, kas sākta saistībā ar sprādzienu Ādažu poligonā, bija atklājušies jauni fakti un patlaban notiek to nostiprināšana ar liecībām un ekspertu atzinumiem.

Pagaidām nav zināms, kad Aizsardzības ministrija varētu pabeigt dienesta izmeklēšanu. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks pagājušajā piektdienā apstiprināja, ka kriminālprocesā ir aizdomās turētais ‒ viens no zemessargiem. "Protams ir. Pagaidām viens," teica ministrs.

23.oktobrī Ādažu poligonā sprādzienā ievainojumus guva deviņi zemessargi, kuri tika nogādāti Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Viens no ievainotajiem zemessargiem vēlāk miris. Militārā policija ir sākusi kriminālprocesu.

Pēc sākotnējās informācijas, negadījums noticis jau pēc Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona kaujas šaušanas nodarbību beigām ap plkst.13.20.

Sprādzienā, iespējams, vainojams kāds no zemessargiem, kurš poligonā atradis nesprāgušu lādiņu un to ievietojis savā mugursomā, taču lādiņš detonējis. Līdz ar to sprādziena cēlonis, visticamāk, ir nelikumīgas darbības, kas apdraudējušas apkārt esošo cilvēku veselību un dzīvību.

Presē izskanējis, ka zemessargs īpaši interesējies par ieroču kolekcionēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu