Jaunie Saab saimnieki prezentē ambiciozu izaugsmes plānu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas autobūves kompānijas "Saab Automobile" topošie īpašnieki no Ķīnas pirmdien prezentēja ambiciozu plānu, kas paredz autoražotāju pie peļņas gūšanas atgriezt līdz 2014.gadam un nodrošināt tam ievērojamu ilgtermiņa finansējumu.

Saskaņā ar sākotnēju biznesa plānu, kas pirmdien iesniegts Vēnešborjas apgabaltiesā un prezentēts "Saab" kreditoriem, Ķīnas kompānijas "Pang Da Automobile Trade Co." un "Zhejiang Youngman Lotus Automobile" Zviedrijas uzņēmumam ilgtermiņa finansējumā plāno nodrošināt 610 miljonus eiro (428,7 miljonus latu).

"Saab", kas pagājušajā nedēļā atklāja, ka šīs abas kompānijas piedāvājušas to par 100 miljoniem eiro (70,2 miljoniem latu) iegādāties no mātesuzņēmuma "Swedish Automobile", nekavējoties saņemtu arī 50 miljonu eiro (35,1 miljona latu) atbalsta finansējumu un izmantotu Eiropas Investīciju bankas (EIB) aizdevumu 63 miljonu eiro (44,2 miljonu latu) apmērā, teikts šajā plānā.

Šis finansējums paredzēts, lai stabilizētu "Saab" darbību līdz tas varēs uzsākt ceļu uz atveseļošanos.

Pirmdien paredzētajā kreditoru sanāksmē tiks izvērtēts šis plāns, kas tiek uzskatīts par "Saab" pēdējo iespēju uz izdzīvošanu.

Taču, ja kreditori šo plānu uzskatīs par neuzticamu, tad Zviedrijas autoražotājs, visticamāk, būs spiests pārtraukt bankrota aizsardzības procedūru un pasludināt bankrotu.

Pirmdien prezentētajā plānā teikts, ka "Saab" atsāks ražošanu nākamgad, saražojot 35 000-55 000 automašīnu, bet līdz 2014.gadam uzņēmums atgriezīsies pie peļņas gūšanas.

Savukārt līdz 2016.gadam sagaidāms, ka "Saab" jau ražos 200 000 automobiļu gadā, bet kompānijas lielākais izaugsmes tirgus būs Ķīna.

Taču, lai atgrieztu autoražotāju pie peļņas, nāksies samazināt tā izdevumus par vienu miljardu kronu (78,1 miljonu latu), paredzēts plānā.

"Saab", kas patlaban nodarbina 3700 cilvēkus, norādīja, ka izmaksu samazināšanas plāns paredzēs likvidēt 500 darba vietas.

Tāpat kompānija turpinās ražot automašīnas Trolhetanas rūpnīcā Zviedrijā, taču nākotnē "Saab" automobiļi tiks izgatavoti arī Ķīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu