Aristoteļa svētkos aicina studentus pilnveidoties (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar Aristoteļa svētkos Latvijas Universitātes (LU) vadība un valsts un pašvaldības amatpersonas aicināja jaunos studentus pilnveidot sevi, būt mērķtiecīgiem un zinātkāriem.

Kā novēroja aģentūra LETA, pasākumā Doma laukumā pulcējās pāris tūkstoši jauno LU studentu.

LU rektors profesors Mārcis Auziņš, atklājot Aristoteļa svētkus, aicināja jaunos studentus izmantot tās iespējas, ko sniedz LU, kas ir vienīgā klasiskā tipa universitāte valstī. Šogad studijas LU 1.kursā sāks vairāk nekā 5000 jauniešu.

Rektors aicināja jauniešus kļūt gudrākiem, intelektuāli pilnveidot sevi un attīstīt māksliniecisko jaunradi LU kolektīvos - korī "Juventus", deju kolektīvā, teātrī -, kā arī pievienoties studentu korporācijām.

Rektors solīja radīt interesantu, intelektuāli piesātinātu mācību procesu kopā ar labākajiem mācībspēkiem.

Kā atgādināja Auziņš, LU Satversmē ir rakstīts, ka LU ir garants Latvijas attīstībai, tādēļ ir jārealizē viss potenciāls, lai kļūtu par izciliem pētniekiem vai teicamiem praktiķiem. Auziņš citēja filozofa Nīčes teikto - "Kļūstiet par tiem, kas jūs esat!"

Valsts prezidents Valdis Zatlers bija atsūtījis apsveikumu LU studentiem, kurā viņš aicināja izmantot visas savas spējas, jo Latvijai ir vajadzīga spēcīga un gudra jaunatne. Prezidents aicina mācīties ne tikai savai personīgajai, bet arī visas valsts izaugsmei.

"Lai tā kopības un koleģialitātes gaisotne, kas jums ir šovakar, jūs pavada arī ikdienā," teikts prezidenta uzrunā.

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), uzrunājot studentus, atzina - nav šaubu, ka Latvijas augstākajā izglītībā notiek izaugsme, taču nekur neesot teikts, ka tā noritēs gludi. "Mēs visi esam pārmaiņu un kvalitātes priekšā. Kas ir kvalitāte? Manuprāt, kvalitāte ir tas, ja dotās un gūtās zināšanās pārvēršas gudrībā, kas rada pievienoto vērtību un bagātina Latvijas valsti. Stipras augstskolas veido stipru Latviju," sacīja ministre.

Koķe vēlēja, verot auditoriju durvis, būt mērķtiecīgiem, prasīgiem pret sevi un mācībspēkiem, izprast teorijas, mācīties skaitīt, kādu izglītību par ieguldītajiem līdzekļiem studenti saņem.

Aristoteļa lomā šogad iejuties Latvijas Radio vadītājs Dzintris Kolāts, kurš vēlēja "špikošanas, zubrīšanas un kačāšanas metodes" aizstāt ar viņa jau izsenis piedāvātajām metodēm - eksperimentiem, secinājumiem un analīzi.

"Veidojiet tādu pasauli, lai jums tuvumā būtu forši atrasties," vēlēja Aristotelis.

Svētkos studentus sveica arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), atceroties savus Aristoteļa svētkus pirms 16 gadiem un vēlot lietderīgi izmantot studiju laika sniegtās iespējas.

Tāpat jaunos studentus sveica korporāciju pārstāvji un studentu pašpārvaldes.

Jau drīzumā sāksies tradicionālais lāpu gājiens uz "Alma Mater" - LU galveno ēku Raiņa bulvārī 19, kur svinības turpināsies.

Savukārt rīt, 6.septembrī, LU sāksies studiju process.

Kā ziņots, Aristoteļa svētki ir LU ilggadējā tradīcija, kuras pamatā ir studentiskās kopības sajūta, patriotisms un prieks par jaunas dzīves sākšanos. Pulcēšanās Doma laukumā ir jauno studentu iespēja kopīgi uzsākt jauno studiju gadu, iepazīties ar saviem studiju biedriem un universitātes vadību.

Aristoteļa svētki jaunajiem studentiem ir pirmā iespēja pieteikt sevi kā savai fakultātei piederīgo, rotājoties ar tās atribūtiku, godā ceļot fakultātes karogu un slavu, kā arī sacenšoties ar citām fakultātēm par studentiskākās saimes titulu.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu