Latvijas alpīnisti dodas iekarot kalnu virsotni Tibetā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Latviešu alpīnisti atsāk iekarot zemeslodes augstākās virsotnes. Viņi uzstādījuši sev mērķi - līdz Latvijas simtgadei 2018.gadā paspēt iekarot visas 14 augstākās virsotnes pasaulē. Šoreiz esot pienākusi kārta Šišepangmas virsotnei Tibetā, uz kuru piektdien alpīnisti devās ceļā no Rīgas lidostas.

Alpīnistu maršruta plāns uz Tibetu ir šāds: ar lidmašīnu lidot virzienā Rīga – Maskava – Deli – Katmandu, pēc tam turpināt ceļu pa sauszemi, šķērsojot Ķīnas robežu vēl četras dienas ceļā līdz kalnam Tibetā.

Šišepangmas virsotni piektdien iekarot devās alpīnisti Valdis Puriņš un Oļegs Siliņš. Tā viņiem būšot otrā astoņtūkstošniece. Iepriekšējā bija Broda smaile 2007. gadā. Kopš iepriekšējās virsotnes pēdējie trīs gadi neesot pavadīti bezdarbībā. Viņi ir uzkrājuši iemaņas zemākās virsotnēs un ieguvuši finanšu līdzekļus, lai dotos uz Tibetu.

Šišepangmas virsotne esot visai viegli pieejama, tomēr viss nav tik vienkārši - liela nozīme ir veiksmei. Alpīnists Valdis Puriņš pirms izlidošanas LNT ziņām atzina: "No vienas puses laimes spēle, bet no otras - arī taktika. Visa ekspedīcija ir 45 dienas, un uzminēt tieši to momentu, kad iet uz virsotni, kad ir atbilstoši laika apstākļi, baigā spēle."

Šišepangmu 1996. un 2006. gadā latvieši jau mēģināja iekarot, taču toreiz kāpējiem nepaveicās un līdz virsotnes sasniegšanai pietrūka vien daži simti metru.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu