Modes un mūzikas nakts: džinsi un vakartērpi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Una/TVNET

Piektdienas vakarā ar vērienīgu šovu "Modes un mūzikas nakts Sky & More" turpinājās 15. Rīgas Modes nedēļa. Šajā vakarā klātesošajiem interesentiem bija iespēja novērtēt triju modes mākslinieku kolekcijas.

Kādu brīdi iepirkšanās centra otrajā stāvā valdīja džinsi - "Bulichevy Jeans" darinājumu stilizētā skate mūziķa Vadima Medvedeva pavadījumā.

"Īsts kovbojs savā skarbajā ikdienā varēja paļauties tikai uz savu uzticamo zirgu, drosmīgo sirdi un ar laiku pārbaudītiem džinsiem - džinsiem, ko ir saražojis labākais meistars visā apkaimē..." tādi ir modes mākslinieka Iļjas Buličeva ievadvārdi savai kolekcijai. Viņš, runājot par savu kolekciju, vēl piebilst: "Mūsdienu kovboji ir nomainījuši zirgus pret motocikliem, un mežonīgo dabu - pret pilsētas akmens džungļiem. Taču savā ikdienā viņš joprojām paļaujas vien uz savu drosmīgo sirdi un ar laiku pārbaudītiem džinsiem..."

Pilnīgi cita noskaņa valdīja latviešu dizainera Mārtiņa Pūpola (viņš pārstāv savu modes namu "Martideas") vakartērpu kolekcijā, kuras demonstrēšanu papildināja dziedātājas Elli U priekšnesums. "Kolekcijas tapšanas laikā mani pārņēma dažādas emocijas. Tādēļ atradu cilvēkus, kuri man palīdzēja piemeklēt īpašas, tikai 18.gadsimtam raksturīgas smaržas, kas, ceru, kopā ar manu kolekciju veidos īstu buķeti," brīdi pirms skates pauda Mārtiņš.

Tērps no Mārtiņa Pūpola vakartērpu kolekcijas
Tērps no Mārtiņa Pūpola vakartērpu kolekcijas Foto: Una/TVNET
Foto: Una/TVNET

Trešā šajā vakarā bija dizainera Aleksandra Vasiļenko skatuves tērpu - tie veidoti speciāli klubu deju šoviem "CULTE BIZARRE" - skate.

Vēl piektdienas vakarā "Bibliotēka Nr.1 restorāns" notika "TDaniell" (Latvija) un "Sockbox" modes skates, bet vakars turpinājās ar "Cosmopolitan Party" klubā "Coyote Fly".

Šodien arī kļuva zināms, ka par konkursa "Absolut Mode Show" labākās kolekcijas autori kļuva Līva Ķauķe-Saule, saņemot vienreizēju iespēju atrādīt savu kolekciju arī Riga Fashion Week modes skatēs, bet par Inspired by Absolut Vodka labākā tērpa autori kļuva Iveta Vilne, kas kopā ar īpašo tērpa modeli Ievu Adamss saņēma Absolut Mode Show konkursa galveno balvu – braucienu uz Absolut dzimteni Zviedrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu