Cietušo zemessargu stāvoklis – bez izmaiņām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sprādzienā Ādažu poligonā svētdien cietušo zemessargu veselības stāvoklis joprojām ir bez būtiskām izmaiņām – divi smagāk ievainotie joprojām atrodas reanimācijā, bet pieci ārstējas nodaļās. Tikai viens no cietušajiem zemessargiem, kura traumas bija vismazākās, jau devies mājās no slimnīcas.

Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa atklāja, ka cietušajiem ir dažādas traumas, tostarp ekstremitāšu un iekšējo orgānu bojājumi, taču sīkāka informācija par zemessargu veselību netiek sniegta.

Kārkliņa informēja, ka Austrumu slimnīcā pašlaik visu grupu asiņu ir pietiekamā daudzumā un nevienam no cietušajiem zemessargiem asiņu netrūkst. Donori ļoti aktīvi atsaukušies uz aicinājumu ziedot asinis cietušajiem – ja ikdienā slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā apkalpo apmēram 20 donoru, tad piektdien to bijuši 50, otrdien un trešdien – 30.

"Mobilizējām spēkus, lai visus varētu apkalpot, un esam ļoti pateicīgi par atsaucību. Asiņu netrūkst," sacīja slimnīcas pārstāve.

Jau vēstīts, ka svētdienas pēcpusdienā Ādažu poligonā pagaidām neskaidros apstākļos sprādzienā, kas notika pēc militāro mācību beigām, cieta kopumā astoņi zemessargi un viens jaunsargs. Viens no cietušajiem zemessargiem svētdienas vakarā no gūtajiem ievainojumiem mira.

Militārā policija ir sākusi kriminālprocesu, bet Aizsardzības ministrija ir pārņēmusi dienesta izmeklēšanu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Iespējams, kāds no zemessargiem poligonā bija atradis nesprāgušu lādiņu un ievietojis to savā mugursomā, taču lādiņš detonējis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu