Astoņi Jūrmalas domnieki prasa Ražuka atkāpšanos (163)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Astoņi Jūrmalas domes deputāti Jūrmalas domes priekšsēdētājam Romualdam Ražukam (PS) iesnieguši pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata, šovakar apstiprināja Ražuks.

Pagaidām viņš vēl nav pieņēmis lēmumu par to, kad sasauks ārkārtas domes sēdi, taču kārtējā sēde paredzēta ceturtdien, 2.septembrī, tādēļ šis pieprasījums varētu tikt izskatīts arī ceturtdien. Likumdošana paredz, ka pieprasījums ir jāizskata ne vēlāk kā divu nedēļu laikā, ja līdz tam nav paredzēta kārtējā domes sēde.

Pieprasījumu parakstījuši deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Māris Dzenītis, Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas"). Tāpat dokumentu parakstījusi Dzintra Homka no "Sabiedrības citai politikai", kuras pārstāvētā partija ietilpst vienā apvienībā ar Pilsonisko savienību (PS).

Truksnis sacīja, ka pieprasījumu par mēra atbrīvošanu no amata viņš parakstījis tādēļ, ka šajos trijos mēnešos Jūrmalas domes priekšsēdētājs nav reāli strādājis, bet gan imitējis darbību un organizējis šovu. "Es pirms diviem ar pusi mēnešiem esmu uzrakstījis pieprasījumu izsniegt dokumentus, bet atbildi neesmu vēl joprojām saņēmis. Kā es varu strādāt, ja man nav pieejama šī informācija?" teica Truksnis.

Jūrmalas domē ir 15 deputāti. Ražuks šodien norādīja: "Mēs esam septiņi, kuri nenodos mūsu mērķus."

"Sabiedrības citai politikai" (SCP) pārstāvji informēja, ka šodien SCP valde ārkārtas valdes sēdē pēc Jūrmalas nodaļas valdes un biedru priekšlikuma nolēma no partijas izslēgt Jūrmalas pilsētas domes deputāti Dzintru Homku.

""Vienotības" pamatā ir jābūt vienotai, mūsdienīgai un principiālai politikai. Homkas rīcība ir pilnīga nerēķināšanās ar partijas, Jūrmalas nodaļas un tās biedru viedokli. Homka pašreiz faktiski rīkojās kā neatkarīga deputāte, kas nepārstāv partijas un tās biedru viedokli valsts institūcijā," norāda Jūrmalas nodaļas valdes locekle un Saeimas deputāta kandidāte Sandra Vilsone.

Komentāri (163)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu