Džeimss Bonds tomēr izvēlas brunetes (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī Hovarda Hoksa klasiskā filma vēsta, ka džentlmeņi izvēlas blondīnes, Lielbritānijas pazīstamākais slepenais aģents Džeimss Bonds tomēr dod priekšroku brunetēm, liecina jauns pētījums par filmu varoņa mīlas lietām.

Pētījumā, kas publicēts žurnālā "Sex Roles", apskatītas pārmaiņas, ko Bonda meitenes piedzīvojušas 40 gadu laikā, kā arī izpētīts, kāda tipa sievietes nonāk aģenta apskāvienos.

Ideālajai Bonda meitenei ir jābūt ne tikai tumšiem gariem matiem, bet arī amerikāņu akcentam un ierocim - pie šāda secinājuma nonākuši pētnieki, izanalizējot 195 sieviešu izskatu pirmajās 20 Bonda filmās un salīdzinot 98 daiļā dzimuma pārstāves, ar ko aģents 007 stājās intīmās attiecībās, ar tām 97, kurām šī laime gājusi secen. Bonda seksuālās partneres parasti ir arī jaunākas, slaidākas un nevalkā brilles.

www.jamesbondmm.co.uk

Visvairāk ideālajam tipam atbilst divas dāmas - Loisa Čailza dakteres Holijas Gudhedas lomā filmā "Moonraker" (1979.gads) un Lana Vuda Plentijas Otūlas lomā filmā "Diamonds Are Forever" (1971.gads).

Pētījuma gaitā tika analizētas visas sievietes, kurām bija loma ar tekstu un kuras parādījās vismaz divās ainās kādā no filmām, sākot no 1962.gada kinolentes "Dr No" ar Šonu Koneriju Bonda lomā līdz 2002.gada filmai "Die Another Day" ar Pīrsu Brosnanu.

Bonda meiteņu vidējais vecums ir 26 gadi. Gadu garumā 46 meitenēm ar aģentu bijuši cieši seksuāli kontakti, bet 52 meitenēm - tikai viegli, kas aprobežojies ar skūpstīšanos un līdzīgu saskarsmi. Tumšu matu īpašniecēm ir vislielākās iespējas pārgulēt ar Bondu, turklāt, jo tumšāki mati, jo lielāka varbūtība - tikai 27% Bonda meiteņu bijušas blondīnes, 40% - melnmates, 19% meiteņu bijuši brūni mati, bet 8% - rudi.

www.jamesbondmm.co.uk

Vairāk nekā 90% sieviešu tika atzīti par ļoti pievilcīgām, jo skaistākas tās bija, jo lielākas viņu izredzes nonākt aģenta gultā. Lai arī Bonda filmās tikai ceturtdaļa sieviešu runā ar amerikāņu akcentu, tieši tās visbiežāk kļuvušas par aģenta mīļākajām.

www.jamesbondmm.co.uk

"Lielākā daļa sieviešu personāžu filmās ir seksuāli aktīvas, jo sevišķi galvenajās lomās. Lielākajā daļā šo seksuālo kontaktu iesaistīts Bonds pats," norāda pētniecības grupa, ko vadīja Klīvlendas universitātes profesore Kimerlija Neiendorfa. "Katrā Bonda filmā ir vairākas sievietes, kas dažādi kārdina, traucē un palīdz viņam misijās. Viens Bonda meitenes tips ir sevišķi spilgts - tā ir drosmīga un viltīga sieviete, ar lielu potenciālu stāties ar Bondu romantiskās attiecībās, ļoti pašpārliecināta, tāda ir Pusija Galora, Hanija Raidere un Holija Gudheda."

www.jamesbondmm.co.uk

Laika gaitā Bonda meiteņu mati ir kļuvuši īsāki un viņas kļuvušas seksuāli atraisītākas. Salīdzinot ar pirmajām filmām, jaunākajās ir vairāk nozīmīgu sieviešu lomu, tomēr, neskatoties uz to, sievietes Bonda filmās aizvien tiek attēlotas diezgan stereotipiskā veidā, turklāt tās, kas apdraud šo stereotipu robežas, parasti mirst. "Nāvi - lielāko sievietes sodu Bonda filmās - piedzīvo tās sievietes, kas ir seksuāli neizvēlīgas un apdraud ikoniski maskulīno varoni Džeimsu Bondu."

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu