Lindermana partija turpmāk darbosies «pagrīdes režīmā»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partija «Par dzimto valodu!» turpmāk darbosies «pagrīdes režīmā», pastāstīja tās pārstāvis Vladimirs Lindermans.

Tā kā Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa apmierināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja prasību pret partiju un nolēma izbeigt tās darbību, «Par dzimto valodu!» domubiedriem jādomā par turpmākajiem soļiem savas politiskās darbības īstenošanai.

«Mēs aiziesim pagrīdē,» norādīja Lindermans, uzsverot, ka arī šādā režīmā domubiedri turpinās līdz šim īstenotos darbības virzienus, mēģinot cīnīties par Latvijas krievvalodīgo tiesībām un pilsonību visiem, krievu skolu problemātiku, kā arī citiem jautājumiem.

Kā ziņots, saskaņā ar tiesas lemto patlaban ir sākams partijas likvidācijas process.

Partija «Par dzimto valodu!» jeb tā saucamā Lindermana partija oficiāli tika reģistrēta 2012.gada 24.jūlijā. Partija ir deklarējusi, ka cīnīsies par līdztiesību - par Latvijas pilsonību visiem valsts nepilsoņiem, par oficiālas valodas statusu krievu valodai un par mazākumtautību skolu saglabāšanu.

Minētā partija ir arī viena no krievu valodas referenduma rīkotājām. Partijā darbojās arī tādi skandalozi pazīstami politiķi kā Jevgeņijs Osipovs un Illarions Girss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu