Viļņā atklāts jauns parks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viļņā, "Siemens" arēnas un tirdzniecības centra "Ozas" tuvumā, atklāts jauns parks. Tajā deviņu hektāru teritorijā saglabāta nelielu ezeriņu sistēma, kas izveidojusies pie pazīstamā Šešķines osa - gara vaļņveida paugura, kas radies pirms 16 000 līdz 18 000 gadu, kūstot ledājam.

Uzņēmums "Ozo pramogos", kas jaunā Oza parka veidošanā ieguldījis 2,4 miljonus litu (gandrīz 490 000 latu), to jau nodevis Viļņas pašvaldības rīcībā. Kā atgādinājis Viļņas mērs Artūrs Zuoks, sporta arēnas un akvaparka veidotāji savulaik devuši solījumu izveidot šeit parku un atpūtas zonu.

"Šai vietā mēs ļoti gribējām saglabāt zaļu teritoriju, izceļot dabiskās ainavas struktūras un reljefu, sakopjot dīķus, kas ar saviem atspulgiem rotā parku. Izteiksmīgs parka akcents ir košie tiltiņi," stāstījusi Viļņas pašvaldības Pilsētas estētikas nodaļas vadītāja Vaiva Deveiķiene. Dīķos atstāti arī dabiskie meldrāji, lai tur varētu apmesties ūdensputni.

Parkā ierīkoti celiņi gājējiem, vecākiem ar bērnu ratiņiem, kā arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, bet makšķerēt dīķos un iebraukt parkā ar velosipēdiem nav paredzēts. Vismaz pagaidām nolemts iztikt bez īpaša futbola laukuma vai tenisa kortiem, toties futbolu un citas spēles varēs spēlēt prāvā pļavā, kas atvēlēta arī citām fiziskajām aktivitātēm, piemēram, tur varēs laist gaisa pūķus.

Līdz nākamajai vasarai Viļņā iecerēts sakopt un pielāgot aktīvajai atpūtai vēl vienu skaistu dabas stūrīti - 160 hektāru teritoriju Karolinišķu liegumā, no kurienes paveras skaista panorāma uz pilsētu un Nēres upes līkumiem. Dabas parkā, kur cilvēki labprāt uzturējušies arī līdz šim, paredzēts atjaunot gājēju takas un veloceliņus, kā arī ierīkot īpašu ragaviņu nobraucienu trasi. Lēsts, ka visi darbi izmaksās 1,4 miljonus litu (286 000 latu).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu