Ķīnas uzņēmumi joprojām gatavi atbalstīt Saab

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Abas Ķīnas kompānijas, kas solījušas glābt Zviedrijas autoražotāju "Saab Automobile", otrdien pavēstīja, ka tās joprojām vēlas īstenot darījumu, neskatoties uz mātesuzņēmuma "Swedish Automobile" paziņojumu, ka šī vienošanās ir lauzta.

Ķīnas partneri "Pang Da Automobile Trade Co." un "Zhejiang Youngman Lotus Automobile" jūnijā noslēdza vienošanos ar "Swedish Automobile", lai "Saab" iepludinātu 245 miljonus eiro (172,2 miljonus latu) apmaiņā pret pusi kompānijas akciju.

Tomēr iesaistīto pušu starpā radušās nesaskaņas un svētdien "Swedish Automobile" paziņoja, ka nolēmis šo vienošanos lauzt, "ņemot vērā "Pang Da" un "Youngman" nespēju apstiprināt savas līgumā paredzētās saistības".

Taču "Pang Da" noliedzis šādu uzskatu, paziņojumā Šanhajas akciju biržai paužot uzskatu, ka šī vienošanās ir likumīgi saistoša.

"Patlaban mūsu kompānija joprojām realizē šo vienošanos," norādīja "Pang Da".

Arī "Youngman" pavēstīja, ka šī vienošanās joprojām ir spēkā esoša un pauda nožēlu, ka "Swedish Automobile" ir paziņojis par līguma laušanu.

"Mēs vēlamies turpināt palīdzēt "Saab" un nodrošināt īstermiņa, kā arī vidēja līdz ilgtermiņa finansējumu "Saab" tieši ar citām vienošanām," teikts paziņojumā.

"Swedish Automobile" iepriekš arī norādījis, ka Ķīnas partneri nav pildījušas savas saistības nodrošināt atbalsta finansējumu 70 miljonu eiro (49,2 miljonu latu) apmērā, kamēr "Saab" īsteno trīs mēnešu restrukturizācijas procesu, kas tika sākts septembrī.

Abi Ķīnas uzņēmumi pavēstīja, ka turpinās veikt pārrunas ar "Swedish Automobile".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu