Latvijas skolas gatavas 1.septembrim (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Latvijas skolas ir gatavas uzņemt skolēnus pirmajā mācību dienā 1.septembrī, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Arī Zatlers tikšanās laikā ar ministri guvis pārliecību, ka skolu mācībspēki ir gatavi 1.septembrim,  informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Pēc Koķes teiktā, 2010.gada 1.septembris, salīdzinot ar pagājušā gada Zinību dienu, "iezīmējas ar pozitīvu stabilitāti".

Ministre norādīja, ka pērn veiktas nozīmīgas reformas, kuru pozitīvais rezultāts patlaban ir redzams. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka izglītības kvalitātes uzlabošana nedrīkst tikt apturēta un ir jāturpina.

Ministre neizslēdza, ka arī jaunajā mācību gadā varētu tikt slēgta kāda skola. Viņa gan uzsvēra, ka patlaban no pašvaldībām šādi pieteikumi nav saņemti.

Kā ziņots, šogad 1.klasē mācības sāks aptuveni par 1500 skolēniem vairāk nekā pagājušajā mācību gadā, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) provizoriskie dati.

Kā informēja IZM Komunikācijas nodaļas vadītāja Dace Jansone-Klasiņa, 2009./2010.mācību gadā 1.klasē mācījās 20 170 skolēni.

IZM mājaslapā pieejamie statistikas dati rāda, ka pēdējos sešos gados mācības 1.klasē sāk aptuveni 20 000 pirmklasnieku.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu