Mākoņi virs Rēzeknes domes turpina sabiezēt: likumu par Rēzeknes domes atlaišanu var pieņemt līdz Jāņiem, paziņojis Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. Šajā gadījumā visi pilsētas deputāti zaudēs mandātus, tostarp arī bijušais mērs Aleksandrs Bartaševičs. Tas būs kārtējais trieciens politiķim, kurš pēdējā gada laikā zaudējis pilsētas galvas amatu un kam izteiktas divas apsūdzības. Tiesa, viņam varētu būt šāds tāds mierinājums. Kā noskaidroja TVNET+, Bartaševičam pieder 156 kvadrātmetru dzīvoklis pretī Ārlietu ministrijai. Savukārt viņa sievai Olgai tieši un caur firmām pieder tajā pašā ēkā esošs 152 kv.m. dzīvoklis, 100 kv.m. dzīvoklis Filozofu rezidences kompleksā, māja Mežaparkā par 390 tūkstošiem eiro un vairākas dārgas automašīnas.

Tiesa, dzīvokļa pirkumu Rīgā bijušais mērs savā deklarācijā norādījis. Tajā teikts, ka to viņš ir iegādājies par 225 tūkstošiem eiro. Turklāt tajā pašā gadā Bartaševičs pilnībā atmaksāja aizdevumu 78 000 eiro apmērā, kuru 2010. gadā ņēma no sievas.

Tādējādi šiem diviem darījumiem politiķis iztērēja 303 tūkstošus. Un, spriežot pēc deklarācijām par 2020. un 2021. gadu, viņa rīcībā bija ievērojami mazāk naudas.