Saab mātesuzņēmums noraida pārņemšanas piedāvājumu no Ķīnas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas autobūves kompānijas "Saab Automobile" mātesuzņēmums "Swedish Automobile" nolēmis lauzt vienošanos, kas paredzēja pārdot "Saab" vairākuma akcijas diviem Ķīnas uzņēmumiem, un noraidīt to piedāvājumu pārņemt autoražotāju pilnībā.

Ķīnas partneri "Pang Da Automobile Trade Co." un "Zhejiang Youngman Lotus Automobile" "nav spējuši pildīt savas vienošanās saistības un nodrošināt atbalsta finansējumu", svētdien paziņoja "Swedish Automobile".

Tāpat kompānija abu Ķīnas partneru izteiktos piedāvājumus iegādāties visas "Saab" akcijas uzskata par nepieņemamu, lai arī pārrunas patlaban turpinās, teikts paziņojumā.

""Saab" darījuma izgāšanās varētu būt laba lieta, jo "Pang Da" un "Youngman" nevar glābt "Saab" neatkarīgi no tā, cik daudz naudas viņi investētu," uzskata "IHS Global Insight" analītiķi. "Tikai lielam autoražotājam ir līdzekļi, lai atdzīvinātu "Saab", kam problēmas sagādā ne tikai parādsaistības, bet arī zīmols un tehnoloģijas."

"Saab" septembrī tiesā iesniedza pieteikumu aizsardzībai pret kreditoriem - trīs mēnešus pēc tam, kad "Pang Da" un "Youngman Lotus" piekrita kopā iegādāties 53,9% "Saab" mātesuzņēmuma akciju par 245 miljoniem eiro (172,2 miljoniem latu).

Kompānija spējusi saražot vien nelielu skaitu automašīnu kopš pirmās ražošanas apturēšanas martā naudas trūkuma dēļ.

"Visus plānus, kas paredzēti "Saab" atbalstam, vajadzētu apspriest reorganizācijas laikā," telefonintervijā norādīja "Pang Da" priekšsēdētājs Pans Cjinhua. "Mēs pēc nedēļas nogales paziņojuma uzturam sakarus un turpinām apsvērt jaunus piedāvājumus."

Kā ziņots, tiesas ieceltais uzņēmuma administrators Gijs Lofalks lūdzis tiesu apturēt "Saab" reorganizācijas procesu.

Lai reorganizācijas procesu būtu iespējams turpināt, tiesu nepieciešams pārliecināt, ka "Saab" ir pietiekami līdzekļu, lai finansētu neatliekamus izdevumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu