Jaunsargam Ādažos smagi savaino kājas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starp svētdien Ādažu poligonā cietušajiem ir arī kāds jaunsargs. Portāla TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka jaunsargs ir smagi cietis. Viņam kājās esot trāpījušas šķembas.

Zinošs avots TVNET pastāstīja, ka cietušais ir kāds 16 gadus vecs puisis.

Pēc viņa teiktā, Ādažu poligonā šais brīvdienās atradās diezgan daudz jaunsargu - vairākas vienības.

Viņi gan neesot atradušies tiešā sprādziena tuvumā.

Iespējams, nav ievēroti drošības noteikumi

Iespējams, sprādziens noticis tāpēc, ka nav ievēroti drošības noteikumi.

Arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube iepriekš atzina, ka sprādzienā, iespējams, vainojams kāds no zemessargiem, kas poligonā atradis nesprāgušu lādiņu un to ievietojis savā mugursomā, taču lādiņš detonējis. Līdz ar to sprādziena cēlonis, visticamāk, ir nelikumīgas darbības, kas apdraudējušas apkārt esošo cilvēku veselību un dzīvību.

Ievainoti deviņi cilvēki

Portāls TVNET jau ziņoja, ka svētdien Ādažu poligonā sprādzienā, kas notika pēc militāro mācību beigām, cieta kopumā deviņi cilvēki. Viens no cietušajiem zemessargiem svētdienas vakarā no gūtajiem ievainojumiem mira.

Militārā policija ir sākusi kriminālprocesu, bet Nacionālo bruņoto spēku komandieris ir ierosinājis dienesta izmeklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu