Vai tev ir svarīgi, kāds izskatās elektriķis vai veikala kasieris? (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Veiktā sabiedrības aptauja liecina, ka 42% Latvijas iedzīvotāju ir kaut reizi atteikušies no pakalpojuma tieši personāla izskata (matu, roku, apģērba tīrības u.tml.) dēļ. Kopumā pakalpojuma sniedzēja ārējo tēlu cilvēki novērtējuši ļoti līdzvērtīgi profesionālajām spējām, kompetencei un atsaucīgai apkalpošanai.

Aptauja rāda: kā svarīgus rādītājus apkalpojošā personālā mūsu valsts iedzīvotāji novērtē kompetenci un profesionalitāti (98%), laipnību un atsaucību (98%), precizitāti (96%) un ārējo tēlu (87%).

Ārējais tēls ir būtiskāks sievietēm, rīdziniekiem un cilvēkiem ar augstākiem ienākumiem,

izteikti mazāk svarīgs jauniešiem līdz 24 gadiem.
Galvenie aspekti, kuriem 4/5 aptaujāto vienmēr vai pārsvarā pievērš uzmanību apkalpojošā personālā, ir matu tīrība un sakārtojums, roku un nagu tīrība, apģērbs, vizuālā pievilcība, runas veids. Interesanti, ka vismazāk iedzīvotāji pamana apavu tīrību, kas ierasti tiek izcelts kā viens no īpaši svarīgiem faktoriem, novērtējot cilvēka kopējo izskatu un atstāto iespaidu.

Vienā jomā vīrieši tomēr novērtējuši ārējā tēla noteiktu rādītāju augstāk kā sievietes - personāla vizuālā pievilcība (83% vīriešu, 74% sieviešu). Ievērojami retāk vīrieši pievērš uzmanību matu sakārtojumam un tīrībai, kā arī roku tīrībai.

Dzimumu atšķirības vērojamas arī izvēloties jomu, kurā personāla ārējam tēlam nozīme ir īpaši būtiska: sievietēm tā ir skaistumkopšanas, vīriešiem – banku un finanšu sfēra.

* Pētījums veikts sadarbībā ar PHD Snapshot 2014.gada oktobrī, aptaujājot 804 respondentus vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu