Trīs Ādažu poligonā cietušo zemessargu stāvoklis - smags

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs Ādažu poligonā cietuši zemessargu stāvoklis joprojām ir smags, bet stabils. To šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" teica Aizsardzības ministrijas pārstāvis Normunds Stafeckis. Sprādzienā, iespējams, vainojams kāds no zemessargiem.

Papildināts ar video.

Divi vakar sprādzienā Ādažu poligonā cietušie zemessargi drīzumā tiks izrakstīti no slimnīcas, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa.

Reanimācijā ārstējas trīs cietušie, un viņu stāvoklis ir smags, bet stabils. Pieci cilvēki turpina ārstēties slimnīcas nodaļās, tostarp divi no viņiem, kas bija guvuši salīdzinoši vieglas traumas, drīzumā varēs doties mājās. Slimnīcas pārstāve gan neprecizēja konkrētu dienu, kad viņi tiks izrakstīti.

Pārējiem cietušajiem zemessargiem esot jāpaliek slimnīcā, piebilda Stafeckis.

Jau ziņots, ka vakar Ādažu poligonā sprādzienā savainojumus guvuši deviņi zemessargi, kuri hospitalizēti un ievietoti Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Trīs cietušo veselības stāvoklis tika vērtēts kā smags.

Viens zemessargs miris

Viens no ievainotajiem zemessargiem miris.

Militārā policija ir sākusi kriminālprocesu.

Ir aizdomas par vaininieku

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube ir uzdevis veikt dienesta izmeklēšanu, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Pēc sākotnējās informācijas, negadījums noticis jau pēc Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona kaujas šaušanas nodarbību beigām ap plkst.13.20.

Graube iepriekš Latvijas Televīzijai atzina, ka sprādzienā, iespējams, vainojams kāds no zemessargiem, kas poligonā atradis nesprāgušu lādiņu un to ievietojis savā mugursomā, taču lādiņš detonējis. Līdz ar to sprādziena cēlonis, visticamāk, ir nelikumīgas darbības, kas apdraudējušas apkārt esošo cilvēku veselību un dzīvību.

Jau ziņots, ka vakar Ādažu poligonā notika Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona (ZS 17.PABN) kaujas šaušana ar lielgabalu L/70. Mācībās piedalījās 80 zemessargi un 18 karavīri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu