Vienotībā shēmo: Dālderis uz Briseli pie Dombrovska un Āboltiņa iekļūtu Saeimā (463)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No «Vienotības» Kurzemes vēlēšanu apgabalā Saeimā ievēlētais Ints Dālderis varētu nolikt deputāta mandātu un ieņemt amatu Briselē nākamā Eiropas Komisijas viceprezidenta Valda Dombrovska birojā, un partijas «Vienotība» priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kura nav ievēlēta Saeimā, iegūtu mandātu, pirmdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Āboltiņa varētu kļūt par «Vienotības» frakcijas vadītāju, un viņai plānots uzticēt arī kādas Saeimas komisijas vadību, vēstīja «Panorāma».

Jau ziņots, ka Saeimas priekšsēdētāja un «Vienotības» priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa balotējās Kurzemes vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru, taču svītrojumu un plusu dēļ viņa noslīdēja uz ceturto vietu un mandātu neiegūst. Par Āboltiņu Kurzemē populārāka bija Inese Lībiņa Egnere, Jānis Junkurs un Ints Dālderis.

«Saskaņa» 12.Saeimas vēlēšanās ieguvusi 24 deputātu vietas, «Vienotība» - 23, Zaļo un zemnieku savienība - 21, Nacionālā apvienība - 17, Latvijas reģionu partija - 8, bet «No sirds Latvijai» - 7.

Komentāri (463)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu