Pasaules ietekmīgākā slavenība - Andželina Džolija (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Holivudas aktrise Andželina Džolija pārspējusi televīzijas šovu zvaigzni Opru Vinfriju un ir uzskatāma par pašreiz visietekmīgāko slavenību pasaulē, liecina žurnāla "Forbes" jaunākais pētījums.

"Forbes" rangs tiek veidots, analizējot slavenību ienākumus pēdējā gada laikā, kā arī zvaigznes pieminēšanas biežumu internetā, preses apskatos, televīzijas un radio raidījumos, kā arī to, cik žurnālu vāki ir atvēlēti konkrētajai slavenībai.

33 gadus vecā "Oskara" balvas ieguvēja Džolija laikposmā no 2008.gada jūnija līdz šā gada jūnijam ir nopelnījusi 27 miljonus dolāru (13,4 miljonus latu). Ar šādu peļņu un viņas "slaveno seju" pilnīgi pietika, lai Džolija no pasaules ietekmīgākās slavenības troņa gāztu Vinfriju, kura gan šajā laikposmā nopelnījusi desmitkārt vairāk - 275 miljonus (136,4 miljonus latu), paziņoja "Forbes".

Džolija, kura pagājušā gada rangā tika ierindota trešajā vietā, pēdējos gadus paralēli savai kino karjerai aktīvi strādā kā ANO bēgļu lietu aģentūras labas gribas vēstniece, turklāt mediju uzmanības centrā pastāvīgi ir viņas attiecības ar partneri Bredu Pitu, ar kuru kopā viņa audzina sešus bērnus.

"Forbes" reitingā Džolijai un Vinfrijai seko popzvaigzne Madonna, kura savā pasaules turnejā "Hard Candy" nopelnīja 110 miljonus dolāru (54,5 miljonus latu) un pastāvīgi gozējās tabloīdu pirmajās lappusēs.

Ceturtajā vietā ierindojusies dziedātāja Bejonsa Noulsa, kura nopelnījusi 87 miljonus dolāru (43,1 miljonu latu).

Tikai piektajā vietā ierindots pirmais vīriešu kārtas pārstāvis - golfa zvaigzne Taigers Vudss ar 110 miljonu dolāru (54,5 miljonu latu) ieņēmumiem. Par spīti savainojumu sabojātajai sezonai Vudss joprojām ir pasaules visaugstāk atalgotais sportists.

Pateicoties savai plašajai turnejai, uz sesto vietu rangā pacēlies mūziķis Brūss Springstīns, kurš gada laikā nopelnījis 70 miljonus dolāru (34,7 miljonus latu). Viņam seko kino režisors Stīvens Spīlbergs, kam Indianas Džonsa piedzīvojumu turpinājums ienesa 150 miljonus dolāru (74,4 miljonus latu).

Astotajā pozīcijā "Forbes" rangā ierindota aktrise Dženifera Enistone, kurai pēc viņas jaunākajām filmām mediji pievērsa ļoti lielu uzmanību. Enistonei seko viņas bijušais vīrs Breds Pits, kurš nopelnījis 28 miljonus dolāru (13,8 miljonus latu) un "Forbes" ranga pirmajā desmitniekā iekļuvis, pateicoties savai plaši atspoguļotajai ģimenes dzīvei ar Džoliju un filmai "The Curious Case of Benjamin Button".

Saraksta pirmo desmitnieku noslēdz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Kobe Braiants, kurš šādu godu izpelnījies pirmo reizi - pateicoties saviem pēc Pekinas olimpiādes noslēgtajiem daudzmiljonu līgumiem.

Pirmo reizi "Forbes" sarakstā iekļauts arī ASV prezidents Baraks Obama, kurš ierindots 49.vietā. Viņš ir pirmais kādas valsts vadītājs, kurš iekļuvis šā ranga pirmajā simtniekā. "Forbes" norāda, ka pēc uzvaras 2008.gada ASV prezidenta vēlēšanās Obama kļuva par "pasaules slavenāko cilvēku".

"Forbes" ietekmīgāko slavenību TOP 25:

1. Andželina Džolija;

2. Opra Vinfrija;

3. Madonna;

4. Bejonsa Noulsa;

5. Taigers Vudss;

6. Brūss Springstīns;

7. Stīvens Spīlbergs;

8. Dženifera Enistone;

9. Breds Pits;

10. Kobe Braiants;

11. Vils Smits;

12. Doktors Fils Makgrovs;

13. Britnija Spīrsa;

14. Deivids Letermans;

15. Grupa "Coldplay";

16. Adams Sendlers;

17. Harisons Fords;

18. Maikls Džordans;

19. Lebrons Džeimss;

20. Toms Krūzs;

21. Bon Džovi;

22. Donalds Tramps;

23. Rašs Limbahs;

24. Džordžs Lūkass;

25. Saimons Kovels.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu