Administrators: Saab reorganizācija cietīs neveiksmi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finansējuma piešķiršana, kas Zviedrijas autobūves kompānijai "Saab Automobile" nepieciešama, lai izvairītos no bankrota, cietusi neveiksmi, jo Ķīnas investori labprātāk vēlētos autoražotāju pārņemt, piektdien paziņoja tiesas ieceltais uzņēmuma administrators Gijs Lofalks, lūdzot tiesu apturēt reorganizācijas procesu.

"Ķīnas partneri vairs nevēlas sadarboties ar "Saab Automobile" mātesuzņēmumu "Swedish Automobile". Tā vietā viņi vēlas tieši investēt "Saab Automobile" un tādējādi pārņemt visas "Saab" īpašumtiesības," norādīja Lofalks.

Vēnešborjas apgabaltiesā iesniegtajā paziņojumā Lofalks pauda pārliecību, ka "Saab" neiegūs nepieciešamos līdzekļus, tāpēc viņš vairs neuzskata, ka kompānijas trīs mēnešu reorganizācija bankrota aizsardzības procedūras laikā būs veiksmīga.

"Kā administratoram - tas ir mans pienākums lūgt pārtraukt šo reorganizāciju," raksta Lofalks.

Ja tiesa apstiprinās viņa prasību, tūkstošiem atsevišķu "Saab" darbinieku un piegādātāju prasību pasludināt uzņēmuma bankrotu, kas reorganizācijas procesa laikā tikušas iesaldētas, tiks no jauna aktivētas.

"Saab" vadītājs Viktors Millers pagājušajā mēnesī pārliecināja Zviedrijas apelāciju tiesu par iespēju stabilizēt kompānijas darbību, ja vien tā varētu aizsargāties no kreditoriem līdz regulatori apstiprinātu ilgi gaidīto finansējumu 245 miljonu eiro (172,2 miljonu latu) apmērā no Ķīnas partneriem "Pang Da" un "Zhejiang Youngman Lotus Automobile".

Uzņēmums norādīja, ka šis finansējums varētu tikt saņemts novembrī, bet līdz tam tas varētu saņemt 70 miljonu eiro (49,2 miljonu latu) aizdevumu, lai spētu saglabāt autoražotāja darbību.

Taču Lofalks tiesas paziņojumā norādīja, ka šī aizdevuma piešķiršana cietusi neveiksmi, tādējādi aizkavējot restrukturizācijas darbu un liekot viņam divreiz doties uz Ķīnu, lai censtos noskaidrot, par ko iesaistītās puses ir vienojušās.

Savas vizītes laikā viņš secināja, ka "Pang Da" un "Zhejiang Youngman Lotus Automobile" vairs nevēlas sadarboties ar Milleru un tā vietā, lai tagad iegādātos aptuveni pusi kompānijas, vēlas pilnībā pārņemt un vadīt "Saab".

"Nav laika atrast citus risinājumus, ņemot vērā "Saab" finanšu situāciju. Kompānija pašreizējā situācijā nav pozīcijā, kas ir piemērota reorganizācijas turpināšanai," sacīja Lofalks.

Tagad tiesai līdz 31.oktobrim ir jāizlemj, vai "Saab" reorganizāciju ir iespējams turpināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu