Ričards Gīrs finansēs ceļa atjaunošanu līdz Dalailamas mājām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Holivudas aktieris Ričards Gīrs vēlas nobruģēt izdangāto ceļu līdz tibetiešu garīgā līdera Dalailamas pilij Indijas pilsētā Daramsalā.

"Gīrs ir apsolījis līdzekļus, lai atjaunotu ceļu, kas ved uz Dalailamas māju Daramsalā, - ar noteikumu, ka nauda tiks iztērēta pienācīgi," pavēstīja Himačalas štata likumdevēju pārstāvis Vijai Sighs Mankotija.

Pagājušajā gadā lielas lietusgāzes aizskaloja daļu līkumotā ceļa seguma, radot lielas bedres, un kopš tā laika tas ir nolaistā stāvoklī.

Bijušais štata tūrisma ministrs Mankotija stāstīja, ka uz ceļa, ko tūristi, svētceļotāji un valstu vadītāji izmanto 70 gadus vecā tibetiešu līdera apmeklēšanai, valdot liela kņada un notiek negadījumi.

Finansiāli palīdzēt ceļa atjaunošanā esot gatava arī štata valdība, kas jau sagatavojusi ceļa uzlabošanas un uzturēšanas ģenerālplānu.

Ričards Gīrs bieži apmeklē Daramsalu. Tur dzīvo arī tūkstošiem tibetiešu bēgļu, kuri rada Indijā patvērumu 1959.gadā pēc Tibetas neveiksmīgās sacelšanās pret Ķīnas okupāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu