Miķelsons tiesā pārsūdzējis KNAB noteiktos drošības līdzekļus (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais Latvijas energkompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons, kurš šonedēļ pret drošības naudu izkļuva no apcietinājuma, vērsies tiesā, lai pārsūdzētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) noteiktos drošības līdzekļus. To Miķelsons piektdien apliecināja intervijā TV3.

Viņš sacīja, ka likumā paredzētajā kārtībā, piektdien apstrīdējis noteiktos ierobežojumus.

Jau iepriekš Miķelsons paudis, ka, viņaprāt, daļa no KNAB noteiktajiem ierobežojumiem ir absurdi, piemēram, aizliegums tikties ar "Latvenergo" darbiniekiem, ņemot vērā, ka visā Latvijā ir aptuveni 4800 koncernā strādājošo.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šonedēļ ļāva Miķelsonam izkļūt no apcietinājuma, ja tiks samaksāta 50 tūkstošu latu drošības nauda. 19.augustā viņš cietumu pameta. KNAB savukārt nolēma noteikt Miķelsonam jaunus ierobežojumus - aizliegumu tuvoties noteiktām personām un vietai, noteiktas nodarbošanās aizliegumu un aizliegumu izbraukt no valsts.

Tāpat ziņots, ka arī pārējiem "Latvenergo" lietā apcietinātajiem - bijušajam uzņēmuma viceprezidentam Aigaram Meļko un uzņēmējam Andrejam Livanovičam tiesa šonedēļ ļāva pamest cietumu, ja tiks samaksāta attiecīgi 25 tūkstošu latu un 15 tūkstošu latu drošības nauda.

Livanovičs piektdien cietumu pameta, taču Meļko vēl atrodas apcietinājumā.

Saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam KNAB šogad 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros 15. un 16.jūnijā tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos "Latvenergo" un "Sadales tīkls".

KNAB vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi - "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu