Nepālā kalnos nogāzusies lidmašīna ar 23 cilvēkiem; atrasts vraks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepālā kalnu rajonā trešdienas rītā ir pazudusi pasažieru lidmašīna, kurā bija 23 cilvēki, paziņoja Nepālas aviokompānija «Tara Air». Jaunākā informācija liecina, ka glābēji atraduši lidmašīnas vraku.

Aviokompānijas «Tara Air» vraks atrasts izdedzis nomaļā kalnu rajonā Mjagdi apriņķī valsts rietumos.

Iepriekš tika ziņots, ka lidmašīnā «Twin Otter» atradās kopumā 21 cilvēks, taču vēlāk varas iestādes precizēja, ka lidmašīnā bija 23 cilvēki. Lidmašīnā bija 20 pasažieri, tostarp viens Kuveitas un viens Ķīnas pilsonis, un trīs apkalpes locekļi.

Visi apkalpes locekļi un pasažieri, izņemot abus ārzemniekus, bija Nepālas pilsoņi, un starp tiem bija divi bērni.

Ap vraku bija izkliedēti cilvēku līķi, kurus vēl nav iespējams identificēt.

Lidmašīna izlidoja no Pokharas pilsētas valsts rietumos, bet astoņas minūtes pēc pacelšanās tās sakari ar aviācijas dispečeriem pārtrūka.

Lidmašīna bija devusies uz 18 minūšu lidojuma attālumā esošo Džomsomas pilsētu, kas ir populārs kalnos kāpēju ceļamērķis Himalajos.

Pazudušo meklēja glābšanas dienesta helikopteri, bet meklēšanu apgrūtināja slikti laikapstākļi.

Lidostas amatpersonas paziņoja, ka lidojuma maršrutā virs kalnu rajona bija slikta redzamība. Starp Pokharas un Džomsomas lidostām nav nevienas nolaišanās vietas, un tiek uzskatīts, ka lidmašīna var būt nogāzusies.

Nepālā pēdējos gados ir notikušas vairākas aviokatastrofas, kurās lielākoties ir vainoti nepieredzējuši piloti, slikta pārvaldība un neatbilstoša tehniskā apkope.

Eiropas Savienība (ES) 2013.gadā noteica aizliegumu visām Nepālas aviokompānijām veikt reisus uz ES valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu