Igaunija svin neatkarības pasludināšanas 98. gadadienu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunija trešdien svin valsts svētkus - neatkarības pasludināšanas 98. gadadienu.

Jau otrdien, svētku priekšvakarā, Tartu koncertzālē «Vanemuine» notika svinīgs koncerts, bet Tallinā Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess pasniedza augstus valsts apbalvojumus cilvēkiem, kas ar savu profesionālo darbību vai darbu sabiedrības labā darījuši Igauniju labāku.

Kā ik gadus, valsts svētku svinības trešdien saullēktā ievadīs valsts karoga uzvilkšana Garajā Hermanī, Tallinas Domkalna pils tornī.

Priekšpusdienā paredzēta vainagu nolikšana pie 1918.-1920. gada Atbrīvošanas kara pieminekļa, bet tieši pusdienlaikā Tallinā sāksies Igaunijas Aizsardzības spēku parāde.

Svinības noslēgs svētku koncerts un prezidenta Ilvesa un viņa kundzes Ievas Ilvesas rīkotā pieņemšana koncertzālē «Estonia».

Kā paziņojusi Igaunijas Ārlietu ministrija, desmitiem svētku pasākumu šajās dienās notiek arī Igaunijas vēstniecībās ārvalstīs.

Igaunijas Republikas dzimšanas diena ir 1918.gada 24.februāris, kad Igaunijas glābšanas komiteja Tallinā pieņēma manifestu, kurā pasludināja neatkarīgu un demokrātisku republiku.

Kā liecina Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR sniegtā informācija, pirmo reizi neatkarības pasludināšanas gadadienas svinīgie pasākumi no Tallinas tiks translēti televīzijas tiešraidē krievu valodā. Translācija ar komentāriem krievu valodā tiešraidē būs skatāma ERR televīzijas kanālā, kas raida krievu valodā, «ERV+», kā arī raidsabiedrības portāla lapā krievu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu