Kalnmeiers: drīzumā tiesai nodos Rīgas pils ugunsgrēka lietu (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau tuvāko dienu laikā tiesai tiks nodota tā dēvētā Rīgas pils ugunsgrēka lieta, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš norādīja, ka šīs lietas ietvaros prokuratūra vēršas pret kopsabiedrību «SBRE», kā arī uzņēmumu «Re & Re», lūdzot tiesu piemērot piespiedu ietekmēšanas līdzekļus, kā arī trīs fiziskām personām.

Viena no fiziskajām personām, pret kuri vēršas prokuratūra, ir kāds darbinieks, kurš pilī veicis remontdarbus, izmantojot metāla griešanas ierīci, otra - viņa tiešais priekšnieks, bet trešā - atbildīgais par ugunsdrošību būvobjektā.

«Prokuratūra uzskata, ka juridiskajām personām ir piemērojams naudas sods, kas rakstāms ar sešām nullēm,» sacīja Kalnmeiers.

Viņš uzsvēra, ka iesaistītie uzņēmumi jau ir izveidojuši speciālu kontu, kurā ieskaitīti nepieciešamie līdzekļi, lai varētu sekmīgi turpināt pils rekonstrukcijas darbus. «Šādu rīcību es vērtēju, kā labprātīgu kaitējuma atlīdzību,» piebilda Kalnmeiers.

Pilnsabiedrība « SBRE» iemaksājusi darījumu kontā visu nepieciešamo summu Rīgas pils avārijas seku likvidēšanai - 4 857 931 eiro.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu