Koncertprogramma «No četriem novadiem austs» Preiļos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kopš pagājušā gada rudens dažādās Latvijas pilsētās skanējumu sākusi unikāla koncertprogramma «No četriem novadiem austs», kuras idejas autors ir kopš pirmajiem TV3 «Koru kariem» pazīstamais mūziķis – līvānietis Atis Auzāns.

Jaunā koncertprogramma šo piektdien, 19.februārī, plkst. 19 skanēs arī Preiļu Kultūras centrā.

Izdziedot skaistākās novadiem veltītās dziesmas, Kurzemes novadu koncertā pārstāvēs Igo, Zemgali – Samanta Tīna, Vidzemi – Ginta Krievkalna, un temperamentīgo Latgali – pats Atis Auzāns. Dziesmām īpašu skanējumu piešķirs talantīgais aranžētājs Artūrs Palkevičs kopā ar pavadošo grupu.

Programmā iekļautas klausītājiem jau labi zināmās dziesmas «Kur gaismeņa», «Mazā bilžu rāmītī», «Ledus sirds», «Senā dziesma» u.c. skaņdarbi.

Koncertu moto ir «Ar lepnumu par Latviju!», jo pirmo reizi Latvijā notiekošas koncerttūres apskaņošanai tiks izmantots Latvijā ražots aprīkojums – mikrofoni, bungas un akustiskās sistēmas. Šis aprīkojums ne tikai izceļas ar lielisku kvalitāti, bet ir arī guvis nedalītu atzinību tālu ārpus Latvijas robežām.

«Tieši Latvijā ir radīti izcili tehnoloģiju sasniegumi mūzikas jomā,» stāsta Atis Auzāns, «Mēs, mūziķi, šajos koncertos tos parādīsim. Un vēlamies, lai arī klausītāji sajustu prieku par mūsu zemē radīto, jo mums patiesi ir ar ko lepoties!«

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu