Saeimas vēlēšanas: pirmie dati, viedokļi, prognozes (486)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saskaņā ar informāciju CVK lapā līdz plkst.23:46, kopumā nobalsojuši 891 165 jeb 57.41% no visiem balsstiesīgajiem. Sāk ienākt pirmie provizoriskie rezultāti, vadībā: Saskaņa, ZZS un Vienotība. Pamazām atklājas arī populārāko un nīstāko politiķu saraksts.

CVK atgādina, ka balsošanas dokuments Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņa pase, kurā izdarāma atzīme - spiedogs - par dalību vēlēšanās.

Savukārt vēlētājiem, kuriem nav derīgas pases, bet ir tikai personas apliecība jeb eID karte, lai piedalītos vēlēšanās, līdz 3.oktobrim bija jāizņem vēlētāja apliecība bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kurā izsniegta vēlētāja personas apliecība.

Vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties balsošanas telpās, šo vēlētāju aprūpētāji un slimojošu personu aprūpētāji, varēja pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā. Balsošana atrašanās vietā bija jāpiesaka no 29.septembra līdz 4.oktobrim.

Saeimas vēlēšanās balsošana tiks organizēta arī karavīriem, kuri pilda dienesta pienākumus starptautiskajās operācijās un vēlētājiem ieslodzījuma vietās.

Informācija par vēlēšanu iecirkņu adresēm un darba laiku ir pieejama CVK tīmekļa vietnē «www.cvk.lv», pa tālruni 67 049 999 vai pašvaldībās. 4.oktobrī, šodien, informatīvā tālruņa darba laiks būs no plkst. 7 līdz 24.

12.Saeimas vēlēšanām ir izveidoti 1052 vēlēšanu iecirkņi, no kuriem 99 iecirkņi atradīsies ārvalstīs.

Saeimas vēlēšanu dienā, 4.oktobrī, Drošības policija (DP) strādās pastiprinātā režīmā. Šāds lēmums pieņemts, lai, atbilstoši kompetencei, nodrošinātu Satversmē un citos normatīvajos aktos noteikto vēlēšanu norises principu ievērošanu.

Komentāri (486)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu