Nacionālā bibliotēka aicina ieskaņot Baltijas ceļa atmiņu stāstus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Baltijas ceļa 25.gadskārtā, turpinot UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas akciju «Baltijas ceļa stāsti», Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) aicina Baltijas ceļa dalībniekus un laikabiedrus ieskaņot savus šī vēsturiskā notikuma atmiņu stāstus «Gaismas pils» skaņu ierakstu studijā.

LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts informēja, ka stāstus var ieskaņot līdz 30.oktobrim, iepriekš pierakstoties pa e-pastu «studija@lnb.lv» vai telefonu 26336811.

Projekta mērķis ir apkopot cilvēku atmiņu stāstus, lai tie tiktu saglabāti nākamajām paaudzēm un kļūtu pieejami gan virtuālajā vidē, gan muzeju un bibliotēku kolekcijās. Projekts aicina ikvienu laikabiedru fiksēt savu Baltijas ceļa pieredzi, neatkarīgi no tā, kādā veidā viņš Baltijas ceļu pieredzējis: ir piedalījies, izlēmis nepiedalīties vai arī bijis dalībnieks kādā no atbalsta akcijām citur pasaulē.

Vienlaikus atmiņu stāstus iespējams dokumentēt arī rakstiski - tas ir darāms portālā «www.thebalticway.eu».

Atmiņu stāsti tiks publicēti projektu «Baltijas ceļa stāsti» un «Europeana 1989» interneta vietnēs, kā arī apkopotā veidā nodoti glabāšanai Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam.

Projekta «Baltijas ceļa stāsti» laikā 23.augustā, Baltijas ceļa 25.gadadienā, LNB tika atklāta skaņu ierakstu studija. Pirmie savus atmiņu stāstus studijā izstāstīja trīs Baltijas valstu premjerministri, kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V), LNB direktors Andris Vilks, bijusī Latvijas diplomāte Aina Nagobads-Ābola un «Europeana 1989» pārstāvis Franks Drauške.

«Baltijas ceļa stāstus» īsteno UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sadarbībā ar Valsts kanceleju, Latvijas Nacionālo bibliotēku un partneriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu