Saeimas spīkere cer, ka Ēnu dienā tapis skaidrs, kāda ir deputātu atbildība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (NA) trešdien, Ēnu dienā Saeimas namā uzrunājot jauniešus, pauda cerību, ka skolēni noskaidrojuši, kāda ir deputātu atbildība, aģentūru BNS informēja parlamenta Preses dienestā.

«Es priecājos, ka tik daudzi no jums interesējas par Saeimas darbu, par politiku, un priecājos par jūsu vēlmi mācīties un domāt par savām nākotnes profesijām. Lai kādu darbu mēs darītu, ir svarīgi vairot uzticību Latvijas valstij un nekad nezaudēt šo ticību,» viņa sacīja.

Saeimas priekšsēdētāja pauda cerību, ka parlamentā pavadītais laiks skolēniem bija saistošs un sniedza ieskatu par to, kā darbojas Latvijas valsts likumdevējs un kāda ir Saeimas deputātu atbildība.

Ēnu dienā parlamenta namā viesojās vairāk nekā 250 skolēnu, un biedrības «Junior Achievement Latvija» valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns atzina, ka parlaments kalpo par paraugu mūsu valsts darba devējiem. Viņš Saeimai kā valsts lielākajam ēnu devējam pasniedza atzinības rakstu par ieguldījumu un atbalstu Ēnu dienas projektam.

Saeimas «ēnām» bijusi iespēja iepazīt parlamenta darbu, būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā, piedalīties komisiju un frakciju sēdēs.

Jaunieši varēja iepazīties Saeimas namu, apskatīt ekspozīciju «Brīvības ceļš», kas veidota par godu gaidāmajai Latvijas valstiskās neatkarības faktiskās atjaunošanas 25.gadadienai, kā arī pārbaudīt savas zināšanas par Latvijas ceļu uz neatkarības atjaunošanu, saliekot īpašas puzles.

Visvairāk «ēnotāju» Saeimā šogad bija pieteikušies no Baložu vidusskolas, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas un Talsu Valsts ģimnāzijas.

Parlaments «ēnām»savas durvis vēra jau astoto gadu. Saeima ir viena no populārākajām «ēnošanas» vietām mūsu valstī, un šo iespēju pēdējos gados izmantojuši jau vairāk nekā 1500 skolēnu no visas Latvijas.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta «Junior Achievement» karjeras izglītības programma 1.-12.klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu