Avoti: Ziemeļkorejas satelīts ir stabils, bet nepārraida datus

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkorejas pagājušajā nedēļā kosmosā nogādātais satelīts ir stabils, bet, kā izskatās, vēl nav pārraidījis datus atpakaļ uz Zemi, trešdien ziņo avoti ASV.

Ziemeļkoreja svētdien palaida raķeti, apgalvojot, ka tā veiksmīgi ievadījusi orbītā satelītu. Tomēr kaimiņvalstis un ASV uzskata, ka satelīts ir tikai aizsegs raķetes izmēģinājumam.

Kāda ASV amatpersona atklāja, ka satelītu izdevies nostabilizēt, kas ir progress salīdzinājumā ar 2012.gadu, kad Ziemeļkorejai tā arī neizdevās to izdarīt.

Raķešu eksperti norāda, ka Ziemeļkorejai acīmredzot izdevies atkārtot sākotnējo sasniegumu un novietot objektu kosmosā, nevis sasniegt jaunus panākumus.

Jaunais satelīts ir gandrīz identisks 2012.gadā palaistajam un Ziemeļkoreja vēl ir vairāku gadu attālumā no tālas darbības rādiusa kodolraķetes uzbūvēšanas, uzskata eksperti.

ASV Pretraķešu aizsardzības aģentūras direktors, viceadmirālis Džeims Sirings žurnālistiem sacīja, ka Ziemeļkorejas raķetes palaišana ir provokatīva un satraucoša, tomēr to nevar pielīdzināt starpkontinentālas ballistiskās raķetes izmēģinājumam.

Viņš sacīja, ka Ziemeļkoreja nekad nav mēģinājusi palaist starpkontinentālo ballistisko raķeti «KN-08», pie kuras tā strādā.

Sirings uzsvēra, ka ASV pretraķešu sistēma spēj tikt galā ar jauno Ziemeļkorejas raķeti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu