Koalīcijas partijas konceptuāli vienojušās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valdošās koalīcijas partijas šodien trīspusējās tikšanās laikā konceptuāli vienojušās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, žurnālistiem pavēstīja Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

Tikšanās laikā «Vienotība» piekritusi uzņemties piecus ministru amatus, kā arī Ministru prezidenta biedra statusu.

«Vienotība» atteikusies no prasības pārraudzīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Veselības ministriju,

kā arī Saeimas Juridiskās komisijas vadīšanu.

Partija «Vienotība» šodien nolēmusi piekrist premjera amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) piedāvātajam amatu sadalījumam nākamajā valdībā.

Premjera amata kandidāts piedāvājis iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (V) uzņemties Ministru prezidenta biedra pienākumus drošības jautājumos, bet

«Vienotība» paudusi, ka drīzāk gribētu, lai premjerministra biedra statuss tiek ekonomikas ministram.

Tādējādi Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) jaunajā valdībā varētu būt seši pārstāvji - premjers Kučinskis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, veselības ministrs Guntis Belēvičs, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola un satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Savukārt «Vienotību» jaunajā valdībā varētu pārstāvēt ārlietu ministrs Egdars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kā arī ekonomikas ministrs, izglītības un zinātnes ministrs un labklājības ministrs. Viens no šiem ministriem uzņemsies arī Ministru prezidenta biedra pienākumus.

Tikmēr nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) valdībā varētu pārstāvēt pašreizējie ministri - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un kultūras ministre Dace Melbārde. Nacionālās apvienības pārziņā paliktu arī Saeimas priekšsēdētāja amats.

Balsojums Saeimā par jauno valdību gaidāms 11.februārī.

Līdz šim Ministru prezidenta amata kandidāts Kučinskis vairākkārt ticies gan ar «Vienotības» valdi un Saeimas frakciju, gan NA pārstāvjiem.

Līdztekus sarunām par amatiem notiek darbs pie valdības deklarācijas projekta izstrādes, lai vienotos par valdības prioritātēm un konkrētiem veicamajiem uzdevumiem. Plānots, ka koalīcijas partneri darbu pie deklarācijas varētu pabeigt piektdien.

Vairāki politiķi pauduši, ka jaunā valdība varētu tikt apstiprināta februāra pirmajās nedēļās.

Līdzšinējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») par demisiju paziņoja pagājušā gada 7.decembrī. Valsts prezidents 13.janvārī premjera amatam nominēja Kučinski, aicinot viņu sastādīt jauno Ministru kabinetu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu