Ministrs: Francijā pieaudzis naida noziegumu skaits

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naida noziegumu skaits pret musulmaņiem Francijā 2015.gadā trīskāršojies, antisemītisku uzbrukumu skaits saglabājies augstā līmenī un uzbrukumu skaits kristiešu lūgšanu vietām un kapsētām pieaudzis par piekto daļu, paziņojis Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs.

Kazenēvs trešdien publiskotā intervijā katoļu laikrakstam «La Croix» norādīja, ka pērn reģistrēti aptuveni 400 islamofobisku draudu vai uzbrukumu gadījumu.

Ministrs sacīja, ka aptuveni puse šo uzbrukumu notikuši gada pirmajā ceturksnī pēc džihādistu uzbrukuma košera pārtikas veikalam un žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai Parīzē. Džihādistu uzbrukumos dzīvību zaudēja 17 cilvēki.

Antisemītisku uzbrukumu skaits gada griezumā samazinājies par 5%, tomēr tas joprojām ir augsts, norādīja Kazenēvs, piebilstot, ka pērn reģistrēti 806 šādi uzbrukumi.

Tikmēr uzbrukumu skaits kristiešu lūgšanu vietām un kapsētām pieaudzis par 20%, sasniedzot 810, sacīja ministrs.

2014.gadā Francijas policijā tika reģistrēti 133 uzbrukumi musulmaņiem un 851 antisemītiska rakstura incidents.

Oficiālos datus par 2015.gadu trešdien publiskos Francijas valdības rasisma uzraudzības organizācija «Dilcra».

Organizācija «Nacionālā islamofobijas uzraudzība» 2015.gadā fiksējusi 429 pret islāmu vērstus uzbrukumus, kas ir lielākais skaits kopš organizācijas izveidošanas 2011.gadā, norādīja tās prezidents Abdallahs Zekri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu