Kamerons mudina mazināt musulmaņu sieviešu izolāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijai ir jādara vairāk, lai palīdzētu valstī mītošajām musulmaņu sievietēm iemācīties angļu valodu, tādējādi cīnoties pret diskrimināciju un dzimumsegregāciju viņu kopienās, pirmdien publikācijā laikrakstā «The Times» norādīja premjerministrs Deivids Kamerons.

Ir pienācis laiks, lai konfrontētu «atpalicības attieksmes», pie kurām pieturas musulmaņu vīriešu mazākums, kas īsteno «kaitīgu kontroli» pār sievietēm viņu dzīvē.

««Pasīvās tolerances» dēļ cilvēki piekrīt aplamajai nošķirtās attīstības idejai,» viņš norādīja.

Centienos stiprināt sabiedrības integrāciju premjers ir izveidojis 20 miljonu mārciņu (26 miljonu eiro) fondu, lai sekmētu, ka sievietes izolētajās kopienās apgūst angļu valodu.

Premjers arī norādīja - imigranti tiks spiesti uzlabot angļu valodas zināšanas. Pretējā gadījumā viņu izredzes palikt dzīvot Lielbritānijā būs apdraudētas.

190 000 musulmaņu sieviešu jeb 22% angļu valodas zināšanas ir ļoti vājas vai arī viņas angļu valodā nerunā nemaz, neraugoties uz to, ka daudzas no viņām Lielbritānijā dzīvo gadu desmitiem, atsaucoties uz jaunāko statistiku, norādīja Kamerons.

No šīm sievietēm 40 000 nav pilnīgi nekādu angļu valodas zināšanu.

«Tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka 60% Pakistānas un Bangladešas izcelsmes sieviešu ir ekonomiski neaktīvas,» piebilda premjers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu